Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra, en l'acte a la presó de Lledoners

Torra: «Volen construir un relat fals, no podem condemar allò que no existeix»

El president reitera que l'única violència a Catalunya va ser la de l'1-O per part de la policia

Quim Torra, en l'acte a la presó de Lledoners
Quim Torra, en l'acte a la presó de Lledoners | CatalunyaDiari

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost a Pedro Sánchez que l'única violència que hi ha hagut a Catalunya és la de la policia l'1-O i que mai «s'ha condemnat». Segons Torra, el moviment independentista sempre «ha rebutjat la violència». «Intenten construir un relat fals a qualsevol preu i no podem condemnar el que no existeix», ha assegurat. Des de Bèlgica, Carles Puigdemont també ha insistit en el fet que es tracta d'un «moviment pacífic». A més, adreçant-se directament a Sánchez, ha assegurat que l'executiu català no té ni tindrà mai «cap senyor d'una banda armada».«El que han fet és empresonar persones per organitzar un referèndum i això, a casa meva, és defensar la democràcia, no és violència, és heroïcitat».

Des del pla de Lledoners, en l'acte de Junts per Catalunya,  Torra ha assegurat que «hem rebutjat sempre la violència». «Intenten construir un relat fals a qualsevol preu i no poden condemnar el que no existeix, no som violents sinó tossudament alçats», ha dit entre aplaudiments. Dos dies abans de la commemoració de l'1-O, el president li ha retret a Sánchez que mai es va condemnar aquella violència. «Nosaltres no tenim cap problema en condemnar la violència», ha assegurat, tot apuntant però a «no caurem en el marc on es volen dur, desviar l'atenció dies abans de la sentència».

«Ens volen dèbils, espantats i dividits»

El president ha definit l'independentisme com un «moviment alegre» i ha fet una crida a no caure «en provocacions». «Ens volen dèbils, espantats i dividits», ha dit, tot fent una crida a «no tenir por, mantenir la serenitat i fermesa perquè som al costat correcte de la història». A parer seu, es tracta de «radicalitat democràtica, de l'exercici dels drets humans i de la llibertat d'expressió». I en aquesta línia, fent referència al procés contra ell per no haver retirat la pancarta dels presos en els darrers comicis, ha assegurat que  «si m'han de caure mesos d'inhabilitació, la mantindré».

També et pot interessar...