Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra demana a Sánchez una «reunió urgent» per parlar del judici de l'1-O i l'informe de l'ONU

El president garanteix que la decisió de convocar eleccions serà només seva i no de Puigdemont

Quim Torra
Quim Torra, sobre la presència de Valls a la manifestació de Colón: «Em vols a la presó?» | CatalunyaDiari.cat

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, demanarà aquest dimecres a la tarda al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, una «reunió urgent»  per parlar del judici de l'1-O i l'informe de l'ONU, i també per demanar que «s'aturi la repressió». En una entrevista a 'Els Matins' de TV3 d'aquest matí, Torra també ha garantit que la decisió de convocar eleccions al Parlament serà només seva i no de l'expresident i líder de JxCat, Carles Puigdemont.

La decisió de sol·licitar la trobada ha estat marcada per l'acusació de la Fiscalia sobre l'independentisme, segons la qual el moviment funciona com una «organització criminal». En aquest sentit, Torra ha lamentat que «la repressió cap a Catalunya no s'atura», i ha declarat el següent: «Ens estan demanant penes de més de 20 anys de presó, tenim gent a l'exili, el cas dels encausats del 13... això ho hem de resoldre».

Vol un govern independentista a l'Ajuntament de Barcelona

D'altra banda, ha insistit que el cap de llista d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha de ser alcalde però amb un govern independentista, i ha reiterat que hi ha una majoria social a Catalunya a favor de la independència després del cicle electoral del 28-A i el 26-M. Així mateix, Torra ha subratllat que vol escoltar les propostes dels partits i entitats per afrontar la resposta a una eventual condemna per l'1-O.

«Hem guanyat moltes més alcaldies a Catalunya», expressava el president de la Generalitat, que ha fet un èmfasi especial en la qüestió, assegurant que «hi ha molts més alcaldes independentistes al costat de les institucions catalanes per defensar els drets i llibertats»

Però Torra no s'ha quedat aquí i, després de declarar que «l'independentisme suma un 50% a les europees», també ha assegurat que «les enquestes ens diuen que hi ha un 80% dels catalans que estan a favor del dret a l'autodeterminació». Per aquest motiu, diu, ha fet tot el que estava al seu abast per a «defensar-lo com a president de Catalunya».

També et pot interessar...