Quim Torra mostra el seu suport a la nova proposta d’Estatut

El president de la Generalitat considera que la idea aportada pel Cercle d'Economia «mereix ser estudiada»

El president de la Generalitat, Quim Torra i el president del Cercle d’Economia, Juan José Bruguera
El president de la Generalitat, Quim Torra i el president del Cercle d’Economia, Juan José Bruguera | EFE

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat el marc de la XXIV Reunió del Cercle d’Economia per demanar als empresaris que «ajudin a obrir el diàleg». D’aquesta manera ha volgut mostrar el seu suport a la proposta que va fer aquesta setmana el Cercle d’Economia d’aprovar un nou Estat amb un rang més elevat.

Titllant el projecte de «valent» i «interessant», s’ha posicionat al costat dels membres del Cercle, que van proposar que s’aprovés un nou Estatut que rebés el rang de «Constitució Catalana». Això implicaria reconèixer Catalunya com a comunitat nacional.

Torra creu en el diàleg com a via per aconseguir els seus objectius

Torra, a més de dir que la idea «mereix ser estudiada», ha aprofitat el moment per «pregar» als empresaris assistents que «facin aquesta proposta també al govern espanyol». Una petició que podrien realitzar aquest mateix dissabte, que és quan estava previst que el ja expresident Mariano Rajoy assistís a una de les trobades empresarials que tenen lloc.

Ara, però, hauran d’esperar que l’Estat Espanyol decideixi qui serà el representant que assistirà a la reunió, després que avui hagi prosperat la moció de censura duta a terme pel PSOE. El que està clar és que Torra està decidit a emprar el diàleg com a via per aconseguir els seus objectius, ja que considera que «ja és hora d’encetar un gran debat nacional de país».

Un diàleg que també resultaria beneficiós per les empreses

El president de la Generalitat ha aprofitat la seva assistència a la reunió del Cercle d’Economia per recordar els inicis de l’entitat, que es remunten a temps molt foscos, quan a Espanya tenia lloc l’època franquista. Així doncs, ha demanat al lobby empresarial que «faci com en el seu inici» i que «s’impliquin en les condicions idònies per al diàleg».

Torra ha posat èmfasi en aquesta negociació amb l’Estat Espanyol perquè considera que el diàleg també beneficiaria les empreses i, per tant, el conjunt de Catalunya. Això sí, per qui el pugui tractar d’ingenu, el president ha deixat clar que «perquè hi hagi diàleg hi ha d’haver dues parts i no hi pot haver imposicions», llançant una advertència subtil però clara a tot el conjunt d’Espanya.


Comentaris

envia el comentari