Quim Torra, a Washington: «Treballarem fins que la República sigui internacionalment reconeguda»

El president de la Generalitat diu que Catalunya està en situació «d’estat d’emergència»

Quim Torra, després de prendre possessió al Palau de la Generalitat
Quim Torra, després de prendre possessió al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

«Catalunya s’acabarà unint a les nacions lliures del món». Aquestes han estat les taxatives paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, només aterrar a Washington. Després d’uns dies d’estira-i-arronsa amb Pedro Sánchez sobre els efectes de l’1-O, Torra ha prosseguit amb el seu discurs deixant clar que treballarà fins a fer efectiva la independència i fins que la República sigui «reconeguda internacionalment».

D’aquesta manera, doncs, el successor de Carles Puigdemont a la presidència de Catalunya ha parlat sense embuts d’una jornada de l’1-O que diu que ha de servir de mirall i ha explicat: «Ara hem de fer efectiu aquell mandat democràtic. La República és sinònim de llibertat».

«No deixarem de treballar fins que la República sigui internacionalment reconeguda»

Així mateix, Quim Torra ha prosseguit aquesta matinada amb el seu discurs al·legant que la tripleta conformada per la República, la llibertat i la democràcia.

«A Catalunya, els conceptes de la República, la llibertat i la democràcia no només són conceptes complementaris, sinó que també són sinònims. I no deixarem de treballar fins que els tres conceptes siguin una realitat internacionalment reconeguda», ha avisat el mateix Torra.

Imatge de Felip VI, Pedro Sánchez i Quim Torra durant la reproducció de l'himne espanyol
Imatge de Felip VI, Pedro Sánchez i Quim Torra durant la reproducció de l'himne espanyol | RTVE

 

En aquest sentit, doncs, el mateix Torra ha apuntalat la seva declaració afirmant que «el dret a l’autodeterminació és essencial pels catalans» i avisa que la seva voluntat passa perquè aquest sigui eficaç amb totes les implicacions».

Catalunya, en situació «d’estat d’emergència»

«Tornem a tenir presoners polítics, exiliats i víctimes de la repressió», ha al·legat el mateix Torra sobre Catalunya mentre explicava que el país, justament per aquestes afectacions penals, es troba «en estat d’emergència».

No s’ha aturat aquí la crítica de Torra, ja que aquest ha optat per apuntalar el seu discurs afirmant que «la situació de regressió dels drets democràtics a Espanya és intolerable per a qualsevol democràcia» i que lluiten contra tots els «efectes malignes» d’aquesta nova situació.  


Comentaris

envia el comentari