Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez

Torra truca a Sánchez però des de Moncloa responen que «no s'hi pot posar»

La Moncloa ha condicionat ha condicionat parlar amb Torra: «Primer llei i després diàleg»

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha trucat el cap del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, tal com ha pogut saber l'ACN.  La secretaria del Govern s'ha posat en contacte amb la Moncloa, que 20 minuts després ha respost que Sánchez «no s'hi pot posar». Des de l'executiu espanyol han emplaçat Torra a una conversa posterior, sense concretar-ne l'hora. A Palau no han tornat a rebre cap notícia nova des d'aleshores. 

Torra ha reclamat a Sánchez  obrir «immediatament» una «taula de negociació sense condicions» per a una «sortida política», en una compareixença d'aquest dissabte al migdia. «És la seva obligació», ha afegit acompanyat del vicepresident, Pere Aragonès.

La Moncloa condiciona el diàleg amb Torra

La Moncloa ha condicionat el diàleg amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a una «condemna rotunda de la violència» que considera que «no ha fet». En resposta a la petició del president català  d'obrir una «taula de negociació»  immediatament arran de la sentència, el govern espanyol també ha demanat a Torra que «reconegui» la feina de les forces de seguretat  espanyoles i els Mossos i se solidaritzi amb els policies ferits.

«Primer diàleg i després llei», ha avisat Moncloa. Segons el govern espanyol,  la proposta de referèndum «no la vol ni la majoria de catalans  ni, pel que sembla, la majoria del seu propi Govern». «El primer per restaurar la convivència és condemnar la violència, una cosa que no ha fet el senyor Torra», ha dit.

També et pot interessar...