IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Roger Torrent vol arribar a un acord amb els grups parlamentaris per regular l'ús dels llaços grocs

Divendres passat es va produir un conflicte al Parlament després de la col·locació i retirada de llaços grocs durant un ple

Roger Torrent al Parlament
Roger Torrent al Parlament | CatalunyaDiari.cat

La polèmica produïda el passat divendres al Parlament amb la col·locació, per part dels parlamentaris independentistes, i retirada de llaços grocs als seients on normalment seuen els membres del govern, ha fet que Roger Torrent hagi decidit buscar un acord amb tots els grups parlamentaris respecte al tema.

Als carrers, els llaços grocs ja han provocat més d'un problema i ara també s'han produït al Parlament, ja que després que el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, retirés un llaç groc que s'havia col·locat dintre la sala del Parlament, just davant de la zona on es troben els representants del partit liderat per Inés Arrimades a Catalunya, Torrent va decidir suspendre la sessió que s'estava celebrant.

Roger Torrent intentarà buscar un acord majoritari

Aquest dimarts al matí es va fer una reunió de la Mesa del Parlament en la qual s'ha parlat sobre el tema. Ciutadans, implicats directament al conflicte de divendres, ha fet una petició per escrit per demanar un informe jurídic als lletrats del Parlament sobre la presència allà de símbols.

Carrizosa ha denunciat que aquesta col·locació de llaços grocs al Parlament és «per fer promoció de missatges polítics», al que ha afegit: «A veure qui té més 'simbolets' per poder posar als escons». Amb això, el partit ha apuntat que les institucions públiques han de preservar «estrictament» la neutralitat política.

El diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa ha decidit retirar un llaç groc al Parlament
El diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa decideix retirar un llaç groc al Parlament | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i aquesta petició de Ciutadans, la majoria de la Mesa no hi ha estat d'acord i, per tant, s'ha desestimat. És per això que el president del Parlament ha decidit intentar buscar un acord per poder donar alguna solució al conflicte. Fonts parlamentàries apunten que Torrent s'estaria plantejant portar el cas als lletrats en cas que no pugui aconseguir un acord.

Els diferents grups del Parlament es posicionen

Respecte del tema s'ha de mencionar que tots els partits amb representació a la cambra han mostrat la seva opinió. Per la seva banda, els independentistes defensen la llibertat d'expressió. De fet, JxCat ha fet una proposta per acordar una declaració institucional al Parlament a favor d'aquesta llibertat d'expressió. 

La portaveu del partit ha afirmat, a més, que per la seva banda acudiran a la reunió proposada per Torrent, que encara no té data, per dialogar sobre el tema.


D'altra banda, ERC ha criticat el succés de divendres: «Un llaç groc és solidaritat i defensa de la llibertat d'expressió, no entenem que a ningú li pugui molestar». De la mateixa forma, també Elisenda Alemany, portaveu de Catalunya en Comú Podem, ha criticat també l'acció de Ciutadans al·legant que només han servit per crear un conflicte: «L'últim que necessitem és que els parlamentaris enviïn missatges de confrontació», ha dit.

El PSC és l'únic partit que, de moment i a més de Ciutadans, s'ha posicionat en contra de la col·locació dels llaços grocs al Parlament. La seva portaveu, Eva Granados ha volgut fer una diferenciació entre posar símbols d'aquest tipus als escons, i posar-los al lloc reservat per l'executiu, cosa que ha anomenat com «colonització d'elements simbòlics en escons que són del Govern».


Comentaris

envia el comentari