Torrent ajorna el ple d'investidura de Jordi Sànchez a l'espera que Estrasburg es pronunciï

El president del Parlament resta a l'espera de la resposta d'Estrasburg

Roger Torrent, en una imatge d'arxiu
Roger Torrent, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha decidit ajornar el ple de dilluns, 12 de març, després d'haver-ho debatut aquest vespre amb Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. 

Els fets s'haurien precipitat després que el jutge Pablo Llarena hagi decidit que Jordi Sànchez no podrà assistir al ple. Tant Torrent com Sànchez, d'altra banda, havien anunciat que portaran la decisió al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), a Estrasburg.

Així doncs, Torrent ha posat la directa i ha decidit que no hi haurà ple fins que Llarena es pronunciï.

La resposta d'Estrasburg, clau

Ja va avisar-ho Jordi Sànchez. La seva ferma voluntat és la de ser president de la Generalitat i, en aquesta idea, el número dos de Junts per Catalunya va optar per traçar la via del Tribunal Europeu de Drets Humans

La defensa de Sànchez, de fet, demanarà mesures cautelars a aquest Tribunal perquè que deixin en suspens la decisió de Llarena. Si Estrasburg fes cas a la petició de l'exlíder de l'ANC, Sànchez podria assitir ple presencialment i ser escollit com el relleu de Carles Puigdemont.


 

La jugada Tribunal Suprem

Els advocats de Sànchez s'han queixat aquest matí al Tribunal Suprem al·legant que aquest havia actuat per evitar que el TEDH es pogués pronunciar amb vehemència.

La defensa de Sànchez —que duu més de quatre mesos empresonat a Soto del Real— assegura que els membres del TS no els han explicat quin havia estat el seu veredicte fins mitja hora després que el TEDH hagués tancat les seves portes

Aquesta acció hauria acabat impedint que la defensa de Jordi Sànchez hagués presentat un recurs per aquest mateix divendres, 9 de març, i això hauria precipitat la decisió final de Roger Torrent.


Comentaris

envia el comentari