Roger Torrent i Pere Aragonès visiten Carme Forcadell

«Cap democràcia pot aguantar una presidenta del Parlament a la presó», ha afirmat el president del Parlament
Roger Torrent i Pere Aragonès a la sortida de la presó de Mas d'Enric.
Roger Torrent i Pere Aragonès a la sortida de la presó de Mas d'Enric. | Cedida

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent, s’han reunit avui, 11 de setembre, al migdia, amb Carme Forcadell a la presó de Mas d’Enric, al Catllar. La visita ha durat poc més d’una hora i, després, Torrent i Aragonès han atès els mitjans per valorar la trobada. 

 

Han visitat Forcadell per constatar que «no és una Diada normal»

El president del Parlament ha afirmat que «cap democràcia» pot mantenir una presidenta «legítima i que ha promogut el parlamentarisme» a la presó. Segons ha explicat, Carme Forcadell els ha dit que cal viure la Diada amb «llibertat» i des de «la pau, el pacifisme i el civisme demostrats tots aquests anys».

 

Pere Aragonès, per la seva banda, ha dit que la seva visita a la presó de Mas d’Enric serveix per constatar que «aquesta no és una Diada normal perquè hi ha presos i exiliats per causes polítiques». Els dos han volgut recordar el mèrit de Forcadell, ja que va impulsar les mobilitzacions «més massives» que s’han vist a Europa.

 

A les portes del centre penitenciari, Torrent ha afirmat que «avui és un bon dia per preguntar-nos quina democràcia pot aguantar tenir una presidenta d’un Parlament democràtic a la presó». «Quina democràcia pot tenir una presidenta legítima, que ha promogut el parlamentarisme, tancada entre reixes. Cap democràcia es pot permetre això», ha dit el president del Parlament.

 

Pere Aragonès i Roger Torrent sortint de visitar Carme Forcadell.
Pere Aragonès i Roger Torrent sortint de visitar Carme Forcadell. | Cedida

 

Torrent denuncia l'empresonament de Forcadell

Roger Torrent també ha justificat la visita dient que volien transmetre a Forcadell la seva solidaritat, escalf i estima. Per la seva banda, l’expresidenta els ha demanat que visquin la Diada «amb absoluta normalitat, cadascú com vulgui, on vulgui i amb qui vulgui, però amb una llibertat que avui ella no pot gaudir».

 

Finalment, Pere Aragonès ha volgut remarcar que Carme Forcadell està empresonada «per haver estat presidenta del Parlament», per haver «donat veu» a la democràcia i per «permetre debats i tramitacions parlamentàries». El vicepresident també ha recordat que Forcadell va ser qui va liderar l’ANC quan van començar les mobilitzacions «més nombroses de les darreres dècades» a Europa, «sempre pacífiques i cíviques, amb esperit democràtic, inclusives i compromeses amb la independència i el dret a l’autodeterminació».Comentaris

envia el comentari