Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Andreu Suriol recull el premi que ha rebut la Farmàcia Suriol de l'Arboç.

Torrent assumeix «totes les conseqüències» per defensar la llibertat d'expressió al Parlament

El president del Parlament diu «prou» als «intents d'emmordassar» la cambra catalana

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que assumeix «totes les conseqüències» que li pugui comportar la defensa de la llibertat d'expressió a la cambra catalana, després que s'hagi fet pública la proposta de resolució dels partits independentistes per condemnar la sentència del procés i reivindicar la sobirania del Parlament.

«La lluita val la pena més enllà de les conseqüències judicials i personals», ha defensat en roda de premsa després que la Mesa hagi admès a tràmit aquest dilluns la proposta de resolució de JxCat, ERC i la CUP  malgrat els advertiments dels lletrats, que consideren que el text contravé decisions de l'alt tribunal. Tot i aquests advertiments, Torrent considera que és el moment de dir «prou» als intents de censura i «d'emmordassar» la cambra catalana.

Resposta unitària a la sentència

Després d'una setmana carregada de retrets i desavinences, aquest matí Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP han aconseguit presentar una resposta unitària a la sentència del procés, alhora que reivindiquen la sobirania del Parlament per tal de debatre qualsevol assumpte que interessi a la ciutadania, incloent-hi el dret a l'autodeterminació o la monarquia.

La proposta  rebutja explícitament la sentència, exigeix la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i denuncia una «deriva autoritària de l'Estat»; un fet que podria complicar les coses als representants parlamentaris, advertits pel Tribunal Constitucional sobre possibles conseqüències penals si no aturen qualsevol iniciativa que pugui portar a la desobediència.

També et pot interessar...