Torrent: «Fer comparèixer Torra per filtracions estrambòtiques no ajuda a prestigiar la institució»

El President del Parlament avança que és «probable» que es reuneixin per abordar les faltes de respecte a l'hemicicle

Roger Torrent
Primer pla del president del Parlament, Roger Torrent, durant el debat de política general del passat 25 de setembre | ACN

El president del Parlament, Roger Torrent, posa en dubte la idoneïtat d’una compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, a la institució catalana per donar explicacions sobre certes «filtracions estrambòtiques» de l’operació contra els CDR detinguts. Segons ha explicat en una entrevista a ‘Els matins de TV3’, «no és la millor manera de prestigiar la institució, sinó d’escatir voluntats polítiques».

No obstant, Torrent ha deixat clar que respecta l’ordre i que, si així ho demanen la majoria de grups parlamentaris, respon a la normalitat política que el president de la Generalitat comparegui a la cambra. A més, ha avançat que el més «probable» és que hi hagi una nova reunió per abordar les faltes de respecte a l’hemicicle.

D’altra banda, i enfront de les declaracions que certs mitjans de comunicació han publicat vinculant a Puigdemont i Torra amb alguns CDR detinguts, Torrent ha declarat que les filtracions de la justícia als mitjans «no tenen gaire sentit».

 

De cara a les eleccions del 10-N

Respecte a la intenció que Ciutadans (C’s) té d’impulsar una moció de censura contra el president Torra, Torrent ha tret ferro. «Veurem si s’entra un escrit formal a la Mesa, s’han de seguir uns tràmits i la Junta de Portaveus és qui decideix quan es produeix el debat», ha recordat. Alhora, ha afirmat que la decisió de què es pogués celebrar abans de les eleccions del 10 de novembre no depèn d’ell, sinó de la Junta de Portaveus.

Pel que fa al PSOE, després que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, hagi advertit novament de l’aplicació del 155 a Catalunya, Torrent ha referit que sembla que el líder socialista «s’erigeixi de portaveu de la dreta perquè diu pràcticament el mateix” i que “continua acomplexat pel tripartit ultra».

Quant a la possible posició d’Esquerra Republicana (ERC) després de les eleccions generals del 10-N, Torrent ha insistit que només hi ha dues opcions de govern: un de feble amb incidència dels independentistes o, contràriament, el «tripartit ultra». A més, està convençut que ERC anirà al Congrés a fer política i a triar l’escenari que més convé a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari