URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Torrent estudia comparèixer davant el comitè de Nacions Unides la pròxima setmana

El president del Parlament està estudiant viatjar a la seu de l'ONU a Ginebra per poder advertir de la negativa de llibertat cap a Sànchez per poder ser investit
El president del Parlament, Roger Torrent | Laia Solanellas

 

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, està estudiant la possibilitat de comparèixer davant el Comitè dels Drets Humans de les Nacions Unides aquesta pròxima setmana. Torrent podria viatjar fins a la seu a Ginebra, Suïssa, per tal d'advertir l'impediment cap a Jordi Sànchez per poder defensar la seva investidura com a nou president de la Generalitat.

 

Cal destacar que el Comitè dels Drets Humans de l'ONU, organisme format per 18 membres, no s'ha pronunciat en cap moment sobre el procés català i el conflicte que s'està vivint a l'Estat espanyol.

Torrent estudia viatjar la setmana vinent a Ginebra

Tot i això, dos dels seus membres sí que han demanat al Govern de Rajoy que s'adoptessin «les mesures necessàries» per garantir que Sànchez «pugui exercir els seus drets polítics en el compliment de l'article 25 del Pacte», referint-se al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de l'any 1976.

 

Torrent s'ha vist obligat a ajornar la sessió d'investidura de la presidència de la Generalitat de Catalunya després que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, denegués fa un parell de dies la llibertat de Jordi Sànchez per tal de poder defensar la seva candidatura a la investidura el ple que estava previst per aquest passat divendres.

 

És aquesta negativa de Llarena que ha portat al president del Parlament a estudiar la possibilitat de viatjar fins a la seu de les Nacions Unides per explicar la situació que està vivint Sànchez i l'impediment de sortir de la presó per poder defensar la seva candidatura davant la possibilitat de ser investit com a nou president de la Generalitat.

Imatge d'arxiu del diputat Jordi Sánchez | Cedida

 

Cal recordar que tot i que Torrent estaria estudiant aquest viatge per la setmana vinent, encara no és segur que el president del Parlament finalment comparegui davant del Comitè dels Drets Humans i encara s'està valorant la defensa dels drets polítics de Sànchez.

El Parlament es querella contra Llarena

Però no és l'única actuació que s'estaria plantejant des del Parlament. De fet, la Mesa ja ha decidit presentar una querella per prevaricació contra el magistrat del Tribunal Suprem Llarena després que aquest negués la llibertat a Sànchez per poder acudir al ple d'investidura que estava previst per aquest divendres.

 

Concretament, Pablo Llarena ha assegurat que la candidatura de l'expresident de l'ANC presenta elements que apunten «marcadament i racionalment que el seu eventual mandat es pugui orientar cap al trencament de l'ordre constitucional».