Torrent no descarta investir Puigdemont: «No ha canviat res»

El president del Parlament avisa que amb la recuperació de les lleis socials suspeses el govern espanyol i els partits hauran de decidir si continuen «avortant» els intents de respondre les demanes ciutadanes

Roger Torrent no descarta poder investir Carles Puigdemont
Roger Torrent no descarta poder investir Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

Roger Torrent ha parlat clar sobre una hipotètica investidura de Carles Puigdemont. Després que l'expresident de la Generalitat expresés la seva voluntat de tornar a Catalunya en cas de guanyar les eleccions, el president del Parlament ja hi ha dit la seva en assegurar que, sobre una hipotètica investidura del gironí, «no ha canviat res».  

En una entrevista a TVE, Torrent ha defensat que «qualsevol decisió que prengui el Parlament ha de ser efectiva i ha de comportar un escenari real i palpable l'endemà de la decisió».                   

«Ho farem de manera cívica, pacífica i democràticament»

«Qualsevol decisió que eventualment pugui proposar una majoria del Parlament, si depèn de la presidència del Parlament, haurà de comptar amb aquesta condició, que sigui efectiva». També ha avisat que quan el Parlament recuperi el contingut de les lleis socials suspeses, el govern espanyol i els partits de la cambra catalana i del Congrés hauran de decidir si continuen «avortant sistemàticament» els intents del Parlament de donar resposta a les demandes dels ciutadans.

Torrent també s'ha mostrat convençut que davant una sentència condemnatòria per l'1-O, hi haurà una «indignació democràtica« perquè aquesta decisió suposaria vulnerar els drets individuals i col·lectius. «Ho farem de manera cívica, pacífica i democràticament», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari