rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Roger Torrent a JxCAT: «No es pot mentir com es va fer»

Torrent demana un «full de ruta clar» per a l'independentisme
Imatge d'arxiu de Roger Torrent | Cedida

 

Sembla que la reunió que van mantenir aquest dijous Quim Torra i Pere Aragonès podria haver servit de ben poc. Aquest mateix divendres, el president de Parlament Roger Torrent ha carregat amb contundència contra un sector de Junts x Catalunya, a qui acusa d'haver oferit un «espectacle lamentable» a la sessió del Parlament de dimecres, que finalment es va suspendre per discrepàncies entre les dues formacions.

Roger Torrent a JxCAT: «No es pot mentir com es va fer»

La tensió creixent entre ambdues formacions independentistes té el seu origen en la decisió del jutge Pablo Llarena d'inhabilitar políticament a Carles Puigdemont i altres diputats. «No es pot mentir com es va fer», assenyala Torrent. «És evident que no hi havia cap acord i hi ha qui diu que sí. No s'hi val tot», afegeix.

 

En declaracions a 'RAC1' el president del Parlament afirma que «no val aconseguir vots amb informacions absolutament falses. Tot això no ens aporta res. Ens empetiteix». Tanmateix, assegura que ella va plantejar una proposta per tal d'arribar a un acord amb tes condicions: que no es renuncii a l'acta de diputat, que no s'alterin les majories parlamentàries i que els acords al ple del Parlament es facin efectius.

 

Torrent demana un «full de ruta clar»

Malgrat tot, el que més va sorprendre Torrent va ser el que va passar just després de la reunió, quan diversos diputats de JxCat van votar en un altre sentit al que s'havia proposat. «No es pot mentir», declara.

 

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

 

No és gens habitual que Roger Torrent es pronuncii de manera tan contundent, per al membre d'ERC ha deixat més declaracions a l'emissora catalana. D'una banda, demana un full de ruta clar per l'independentisme, i d'altra banda creu que es necessita «una legislatura llarga perquè és el millor per al país». «La ciutadania ens demana que expliquem el camí que hem de seguir, a llarg termini», respon.

 

Malestar amb les paraules de Torrent

Fonts del Palau de la Generalitat han confirmat a diversos mitjans catalans el seu malestar amb les declaracions de Torrent, just després que aquest dijous es produís una reunió entre Torra i Aragonès per limitar al màxim les discrepàncies. Sembla que la crisi a l'independentisme s'allarga, a l'espera d'arribar a nous acords i mecanismes que permetin una cohesió més ferma.

Comentaris