rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues quilomètriques a la C-32, a Premià, per un accident

Moncloa adverteix que Torrent està obligat a suspendre el ple d'investidura

Torrent ha reunit als diversos grups parlamentaris 15 minuts abans de l'inici d'aquest ple
Roger Torrent, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

El president del Parlament, Roger Torrent, tenia previst seguir endavant amb el ple d'investidura. Per aquest motiu, ha reunit als diversos grups parlamentaris 15 minuts abans de l'inici d'aquest ple. No obstant això, el govern de Moncloa ha advertit que Torrent està obligat a suspendre l'acte i estudia emprendre mesures si es produeixen les votacions.

 

En aquest sentit, el govern espanyol considera que la situació actual de Turull «fa impossible que se celebri un ple amb garanties» i, en aquest sentit, recorda que ja hi ha una doctrina del Tribunal Constitucional i sobre la qual ja s'han pronunciat els lletrats del Parlament. Fonts de Moncloa asseguren que es continuarà vetllant pel «compliment de la llei».

No hi haurà votacions per investir Turull

Segons fonts parlamentàries, no se celebraran les votacions sobre la investidura de Jordi Turull. La previsió es que hi hagi un torn d'intervencions dels grups parlamentaris i que, posteriorment, es doni per conclòs el ple. Finalment, Roger Torrent llegirà una declaración institucional.

 

Seguirà ampliació.

Comentaris