ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Moncloa adverteix que Torrent està obligat a suspendre el ple d'investidura

Torrent ha reunit als diversos grups parlamentaris 15 minuts abans de l'inici d'aquest ple

Roger Torrent, en una imatge d'arxiu.
Roger Torrent, en una imatge d'arxiu. | Cedida

El president del Parlament, Roger Torrent, tenia previst seguir endavant amb el ple d'investidura. Per aquest motiu, ha reunit als diversos grups parlamentaris 15 minuts abans de l'inici d'aquest ple. No obstant això, el govern de Moncloa ha advertit que Torrent està obligat a suspendre l'acte i estudia emprendre mesures si es produeixen les votacions.

En aquest sentit, el govern espanyol considera que la situació actual de Turull «fa impossible que se celebri un ple amb garanties» i, en aquest sentit, recorda que ja hi ha una doctrina del Tribunal Constitucional i sobre la qual ja s'han pronunciat els lletrats del Parlament. Fonts de Moncloa asseguren que es continuarà vetllant pel «compliment de la llei».

No hi haurà votacions per investir Turull

Segons fonts parlamentàries, no se celebraran les votacions sobre la investidura de Jordi Turull. La previsió es que hi hagi un torn d'intervencions dels grups parlamentaris i que, posteriorment, es doni per conclòs el ple. Finalment, Roger Torrent llegirà una declaración institucional.

Seguirà ampliació.


Comentaris

envia el comentari