Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Parlament, Roger Torrent.

Torrent proposa que els diputats renunciïn a l'increment de l'1,1% del sou

El president de la cambra creu que amb «l'impacte econòmic i social» del coronavirus no s'han de pujar els salaris

El president del Parlament, Roger Torrent.
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat a la reunió de la Mesa d'aquest dimarts que els diputats renunciïn a l'increment de l'1,1% del sou previst als pressupostos de la cambra d'aquest 2020. Torrent té previst parlar durant aquesta setmana amb els presidents dels grups parlamentaris per exposar-los la mesura.

Segons el president del Parlament, caldria no pujar els sous a causa de la covid-19

Segons Torrent, no s'haurien de pujar els salaris dels diputats tenint en compte l'impacte social i econòmic que està tenint el coronavirus. Torrent ja es va oposar a l'increment de l'1,75% que recollia la primera proposta de pressupostos, que no va acabar prosperant per la negativa del ple, perquè era partidari d'una congelació dels sous. Finalment, en una proposta de consens es va acabar aprovant un  augment de l'1,1%.

Ja s'ha fet el donatiu de 2 milions d'euros del Parlament

D'altra banda, fonts de la Mesa han explicat que ja s'ha fet efectiva la transferència de 2.014.232,08 euros que el Parlament ha donat a la lluita contra el coronavirus. L'import correspon a part del romanent del pressupost del 2019 i s'ha fet l'ingrés al Tresor de la Generalitat.

La Mesa del Parlament va aprovar el 20 d'abril fer el donatiu i el 28 d'abril es va acordar destinar aquests més de 2 MEUR a centres de recerca públics, atenció primària, hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) d'arreu del territori i a consorcis sanitaris totalment públics.