Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Torrent recorrerà al Tribunal Europeu de Drets Humans la decisió de Llarena sobre Sànchez

El jutge ha decidit que no podrà assistir al ple d'investidura

El president del Parlament, Roger Torrent
El president del Parlament, Roger Torrent | CatalunyaDiari.cat

El president del Parlament,  Roger Torrent, recorrerà al Tribunal Europeu de Drets Humans la decisió del jutge Pablo Llarena sobre Jordi Sànchez, després que hagi decidit que no podrà assistir al ple d'investidura previst per aquest dilluns, 12 de març.

El jutge del Suprem ha denegat  al candidat a la presidència de la Generalitat la llibertat provisional i el permís extraordinari per sortir  de la presó per assistir al ple d'investidura. 

La decisió de Llarena

El magistrat basa la seva decisió en la gravetat del delicte pel qual se l'imputa (rebel·lió i sedició) així com el fet que hi ha «importants evidències sobre la concurrència de la violència i d'altres elements de tipus penal directament imputables a Jordi Sànchez».

En aquest sentit, el magistrat afirma que deixar que torni a ser actiu políticament i la seva elecció com a president de la Generalitat el fet que pugui tornar a delinquir  després d'haver desatès «de manera flagrant els controls constitucionals, judicials i institucionals».

Llarena ha descartat tenir en compte el precedent del cas de Juan Karlos Yoldi, qui fa 30 anys, se li va permetre anar  un debat d'investidura tot i que estava en presó preventiva per presumpta pertinença a ETA, tal com informa TV3. I és que el magistrat diu que en aquell cas l'únic perill era que es fugués. No obstant això, en el de Sànchez assegura que el delicte que podria cometre es fa a les institucions catalanes.

Per la seva banda, la Fiscalia tampoc es mostra favorable a aquest permís i al·lega que l'acord entre JxCat i ERC que es fa fer públic aquest dijous, pot fer palès el risc de reiteració delictiva

Per la seva banda, la Fiscalia tampoc es mostra favorable a aquest permís i al·lega que l'acord entre JxCat i ERC que es fa fer públic aquest dijous, pot fer palès el risc de reiteració delictiva