IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un total de 110.000 euros, embargats a l'ANC

Òmnium Cultural també ha estat sancionat

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Laia Solanellas

L'Agència Tributària ha embargat un total de 110.000 euros a l'ANC. Després que aquest matí hagi sortit a la llum que l'agència espanyola hagi sancionat a Òmnium Cultural amb la mateixa quantitat, al punt de les cinc de la tarda d'aquest dijous, 3 de maig, també s'ha decidit embargar una substanciosa quantitat de diners a l'ANC. 

D'aquesta manera, doncs, s'ha fet efectiva la multa que l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEDP) va al grup imposar per cobrir els interessos de demora per la seva negativa a pagar una primera sanció per la gigaenquesta. 

La gigaenquesta, origen de l'embargament de l'ANC

 

El primer 'no' de l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) a abonar la quantitat de la multa exigida per l'Agència Tributària hauria estat la clau de volta per aquesta segona sanció.

La quantitat, doncs, correspon als 90.000 euros de sanció més els interessos i recàrrecs després que l'associació actualment dirigida per Elisenda Paluzie i anteriorment per Carme Forcadell i Jordi Sànchez, es negués a ingressar el càrrec de la primera sanció. 

Finalment, tant Òmnium Cultural —que ha estat multada aquest matí— com l'ANC, ja han engegat una nova campanya de recaptació de fons per poder afrontar la multa.

Òmnium explica que és «un intent més per debilitar-nos»

Després que l'entitat presidida per Jordi Cuixart hagi conegut aquest matí la sanció, Òmnium ha respost a aquesta via Twitter. Aquests, en aquest sentit, han reprovat la multa assegurant que es tracta d'«un intent més» per debilitar-los. 

«Un exemple més de la persecució política i la repressió que estem vivint», ha dit Òmnium. Més enllà d'això, també ha informat als seus seguidors i socis que actualment té oberta una campanya de donatius —quelcom que també ha fet l'ANC— per fer front a aquesta nova sanció. 

Segons els informes presentats per la Guàrdia Civil al jutge Pablo Llarena, ambdues associacions sobiranistes haurien gastat 1,5 milions d'euros entre el 7 de setembre i 15 d'octubre i, per aquest motiu, segueixen en el punt de mira de la causa contra el procés. 


Comentaris

envia el comentari