IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Trapero guanya 21.500 euros més que un general de la Guàrdia Civil i 33.700 més que un comissari principal, segons sindicats

Segons es desprèn d'un informe enviat per tots els sindicats policials al Ministeri de l'Interior

Imatge del major Trapero sortint de l'Audiència Nacional, el 16 d'octubre.
Imatge del major Trapero. | CatalunyaDiari.cat

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, guanya a l'any 84.650 euros, 21.500 més que un general de divisió de la Guàrdia Civil i 33.700 més que si es compara amb el sou d'un comissari principal de la Policia Nacional, segons es desprèn d'un informe enviat per tots els sindicats policials al Ministeri de l'Interior. Segons el documen, el màxim cap operatiu dels Mossos d'Esquadra supera amb escreix el sou el 2017 d'un general de divisió de la Guàrdia Civil, que percep 63.120 euros, i d'un comissari principal de la Policia Nacional, que ingressa 50.893 euros.  En aquest document s'estableixen altres comparatives per denunciar el «greuge» en les remuneracions que perceben els policies i els guàrdies civils en comparació d'altres Cossos autonòmics i fins i tot locals. Un comissari dels Mossos, per exemple, ingressa una mitjana de 5.500 euros, davant dels 3.100 d'un comissari de la Policia.

La Guàrdia Civil cobra una mica menys a les escales baixes i mitjanes, mentre que a les altes «no es dona tanta diferència», segons el document signat per SUP, CEP, UFP, SPP i ASP. Fonts sindicals subratllen que un mosso o un erztzaina cobra una mitjana de 400-500 euros més, entorn del 30%, que un policia o un guàrdia civil a igualtat de llocs, amb casos en els quals la xifra es pot disparar fins als 1.000 euros de diferència. La proposta elevada a Interior pels sindicats és que se'ls pugi entre 300-500 euros els sous a policies i guàrdies civils, la qual cosa, segons els seus càlculs, comportaria una despesa addicional de 933,6 milions a l'any.

«És de justícia social que els salaris siguin equiparables a les policies autònomes, sobretot quan les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat assumeixen en el seu àmbit competencial més del 90% de l'activitat policial», sostenen. Els cinc sindicats policials i les sis associacions de guàrdies civils, a més de la plataforma Jusapol, han demanat cita a Zoido per estudiar l'equiparació salarial.

Josep Lluís Trapero va ser nomenat major dels Mossos en un acte el passat 18 d'abril presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el que era aquells dies conseller d'Interior, Jordi Jané. En el canvi de Govern de juliol, Joaquim Forn el va substituir en aquesta conselleria i va nomenar Pere Soler com a nou director general de la policia catalana, mantenint Trapero com a màxim cap operatiu. Amb aquest nomenament, el Govern català donava compliment a la llei 10/1994 de la Policia de la Generalitat, que contempla la plaça de Major en l'escala superior del cos policial. Trapero, que ja era comissari en cap, va ser l'únic candidat que va optar a la plaça amb la qual es reforçava el seu rang dins del Cos.

L'últim major dels Mossos d'Esquadra va ser Joan Unió, que va estar quatre anys en el càrrec i que es va retirar el 2008 quan el conseller era Joan Saura. Des de llavors no s'havia tornat a nomenar cap responsable de la policia catalana amb aquesta categoria.


Comentaris

envia el comentari