Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Lluís Trapero, atent a una intervenció de Carles Puigdemont quan era president de la Generalitat.

Trapero va planejar detenir ell, personalment, Carles Puigdemont

Els comissaris López i Molinero ho van descartar i van decidir que havien de fer-ho ells dos

Josep Lluís Trapero, atent a una intervenció de Carles Puigdemont quan era president de la Generalitat.
Josep Lluís Trapero, atent a una intervenció de Carles Puigdemont durant el seu mandat com a president de la Generalitat. | Europa Press

L'octubre de 2017, el major dels Mossos d'Esquadra,  Josep Lluís Trapero, es va oferir personalment a detenir el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, si així ho ordenava un jutge. Ell mateix ho ha explicat aquest dimecres, 22 de gener, durant la seva declaració al judici a l'Audiència Nacional. Ara bé, també ha explicat que els comissaris dels Mossos, Ferran López i Juan Carlos Molinero, li van dir que ja ho farien ells mateixos per preservar la figura del major.

Trapero també ha explicat que es penedeix de  no haver convocat una roda de premsa per desmarcar-se de les decisions del govern de Catalunya, tal com va arribar a sospesar en alguns moments d'aquell octubre.

Trapero diu que Pere Soler i Cèsar Puig no prenien decisions operatives

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha assegurat aquest dimarts que ni l'exsecretari general d'Interior Cèsar Puig ni l'exdirector general dels Mossos Pere Soler van donar mai directrius o ordres de caire operatiu al cos. En el tercer dia d'interrogatori i durant el torn de les defenses, Trapero ha explicat que  Puig i Soler podien participar en reunions de caire operatiu, mai de caire judicial, i opinar, però no van ordenar mai res amb el que no estiguessin d'acord els comandaments policials. Sobre el 20-S, ha dit que l'exintendent de l'Eixample Teresa Laplana, acusada, no podia donar ordres als comandaments d'ordre públic, que depenien dels seus comandaments regionals.

El 20-S Soler no va estar al Cecor i Trapero només hi va parlar en una ocasió per telèfon. El major ha explicat que en altres ocasions el director general dels Mossos, el secretari general o el conseller d'Interior podien estar al Cecor, però només opinaven i en algun moment podien arribar a autoritzar la dissolució d'una manifestació si ho demanaven els comandaments, cosa que no va passar aquell dia.

A preguntes del lletrat de Soler,  Trapero també ha assegurat que l'exdirector general no va dir res sobre l'actitud dels Mossos respecte el referèndum, ni tampoc va intervenir en les cartes que el major va enviar a la Fiscalia Superior o en els 172 atestats que van fer per la instrucció de la fiscalia sobre l'organització d'actes de propaganda del referèndum. En el mateix sentit, Soler no va assistir a la reunió de comandaments i càrrecs intermedis del cos el 29 de setembre per explicar les pautes d'actuació l'1-O, i  el dia del referèndum Trapero només va parlar un cop per telèfon amb Soler.

També et pot interessar...