Es confirma el trasllat a Madrid dels presos independentistes pel 29 de gener

Les dones seran dirigides a la presó d’Alcalá-Meco i els homes aniran a Soto del Real
Els presos polítics seran traslladats a Madrid el 29 de gener | Cedida

 

Ja hi ha data oficial pel trasllat dels presos independentistes cap a Madrid, de cara al judici del procés. La data fixada és el dimarts 29 de gener, és a dir la setmana vinent. Un cop arribin a Madrid, Dolors Bassa i Carme Forcadell ingressaran a la presó d’Alcalà-Meco i els homes aniran a Soto del Real.

 

S’espera que el judici s’iniciï el 5 o el 6 de gener, tal com va comunicar el president del tribunal Manuel Marchena, al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, tot i que també van avisar que es podrà retrardar l’inici del judici i que tot dependria de la data exacta del trasllat, ara ja fixada.

 

Pel que fa a la llista de testimonis, el Suprem ja esta a punt de tancar-la. El tribunal està obert a citar l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, però es preveu que rebutgi els testimonis de Carles Puigdemont i Marta Rovira, perquè són considerats com fugitius de la justícia. També es va demanar el testimoni del rei, però no esta obligat a declarar.

 

 

Els presos, durant el judici

Tot i que ja s’ha confirmat que els encausats pel procés seran traslladats a les presons madrilenyes de Soto del Real, en el cas dels homes; i a Alcalá Meco, en el cas de les dones, falta saber quines seran les condicions del trasllat, que estaran marcades  per la «seguretat i la dignitat», tal com ha precisat el mateix Departament de Justícia. En aquesta línia, també cal esmentar que els Mossos d'Esquadra es faran càrrec del trasllat fins a la capital espanyola de tots els presos, des de les presons de Lledoners, Puig de les Basses, Mas d'Enric. 

 

Segons les últimes afirmacions el judici començarà el 5 de febrer | Twitter

 

El judici, la setmana del 5 de febrer

Segons va confirmar el tribunal de l'1-O, Manuel Marchena, el judici de l'1-O començarà «en dates properes» al 5 de febrer. És la primera vegada que el tribunal fixa una possible data d'inici del judici. Tot i que diversos factors podria fer-la variar, segons han comunicat. 

 

 

Fa uns dies, Marchena va comunicar a Interior que volia que els presos estiguessin a disposició del tribunal la darrera setmana de gener. Ara, però, li diu a Interior que pot retardar el trasllat dels presos i afegeix que qualsevol retràs que vingui imposat per la «pràctica de diligències indispensables per al desenvolupament del judici» li serà comunicat oportunament i amb «l'antelació precisa» per tal que adopti les decisions que estimi adequades per garantir la presència dels processats que estan empresonats.