Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els presos independentistes arriben a Madrid

Els presos han marxat cap a la capital espanyola amb el mateix autobús a les 09.30 hores | Prèviament, els CDRs han intentat tallar l’accés a Lledoners amb oli a la carretera

A primera hora d’aquest divendres 1 de febrer ha arrencat el trasllat dels presos independentistes que des del pròxim 12 de febrer hauran d’afrontar el judici del Procés al Tribunal Suprem de Madrid. Els presos han abandonat les presons de Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses per ser transportats pels Mossos fins a Brians 2, on seran reagrupats i transferits a la Guàrdia Civil que han estat els encarregats de custodiar-los fins a Madrid  durant el dia d’avui. A Brians 2 el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la resta del Govern els ha acomiadat.

Al punt de les 09.30 hores i després del comiat per part del president Quim Torra als presos sobiranistes,  la comitiva de presos catalans han marxat cap a Madrid. Els presos, que viatgen amb el mateix autobús,  han arribat al voltant de les 16.00 hores als seus respectius centres penitenciaris de la capital espanyola. 

  

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Brians 2, punt de partida

L'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies,  Dolors Bassa, ha estat la primera a arribar a la presó de Brians 2. Pocs minuts després, era el torn de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i fa tan sols uns minuts que han arribat la resta de presos independentistes. Així les coses,  tots es troben ja al destí programat. El trasllat s'ha dut a terme amb diverses càpsules de la BRIMO acompanyades de vehicles dels Mossos.

Trasllat presos
Els Mossos d’Esquadra han activat un important dispositiu de seguretat | Guillem RS

 

Tot i que finalment l’operatiu de trasllat s’ha realitzat sense problemes, a primera hora del matí diversos  grups independentistes convocats per CDR han intentat sabotejar la sortida dels presos fent barricades i escampant oli a la carretera d’entrada a la presó de Lledoners, al Bages, i també posant-se al mig de la carretera a Puig de les Basses, a Figueres. Els Mossos d’Esquadra, sense greus incidents, han pogut reobrir la circulació i ara per ara, tot i algun moment de tensió, no s'han reportat greus incidents.

  • També pots llegir:  Casado exigeix a Sánchez acabar amb el «malson» aplicant el 155 a Catalunya.
Brians 2, sota el control policial | Guillem RS
  • Relacionat:  Puigdemont es torna a proposar per ser investit president. 

Sortida accidentada dels presos

Els Jordis, l'exvicepresident Junqueras i els exconsellers Romeva, Rull, Turull i Forn han sortit des de Lledoners on fa més d’un any que estan en presó provisional. La consellera Bassa ha sortit des de Figueres i la presidenta Forcadell des de Mas d’Enric, a Tarragona.

Trasllat presos
Diversos grups independentistes convocats per CDR han intentat sabotejar la sortida dels presos | Guillem RS

 

Els Mossos d’Esquadra han activat un important dispositiu de seguretat amb controls de carretera amb unitats d’ordre públic. Furgonetes de la BRIMO han creat una càpsula que ha acompanyat els vehicles policials on viatjaven els presos. 

  • Relacionat:  El Suprem no descarta que el judici del procés s'ajorni fins al 12 de febrer.