IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Més de 250 treballadors públics de la Generalitat han estat destituïts amb el 155

A més, s'han suprimit 24 organismes i s'han paralitzat una setantena d'iniciatives legislatives

Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.
Mariano Rajoy va aplicar l'article 155 de la Constitució el passat mes d'octubre | CatalunyaDiari.cat

259 treballadors públics destituïts, 24 organismes suprimits, quatre més d'intervinguts i una setantena d'iniciatives legislatives paralitzades. Aquest és el balanç dels gairebé set mesos d'aplicació de l'article 155 a Catalunya, segons un informe publicat per ServidorsCAT.

Es tracta del tercer inventari de danys que aquesta associació elabora des de l'aplicació de l'article i d'aquí a poc publicarà el quart, que serà entregat al president de la Generalitat, Quim Torra, i als nous consellers.

ServidorsCAT ha considerat, a través d'un comunicat, que les mesures d'intervenció adoptades per l'Estat espanyol comportaran «danys de gran magnitud per a les institucions, per a persones concretes i per a tota la ciutadania»

  

Uns efectes desconeguts per la societat

L'informe elaborat per ServidorsCAT vol recollir tots els danys que han patit les institucions i la societat catalana arran de l'aplicació del 155, ja que, segons l'associació, «les mesures que els provoquen sovint són desconegudes o bé són objecte d'una publicació dispersa». 

Per això, l'inventari vol servir «com a instrument de denúncia, com a eina al servei de la informació i la memòria col·lectiva i com a mecanisme que pugui ser útil al pròxim Govern legítim de Catalunya».
 

En un comunicat, ServidorsCAT ha denunciat que la Generalitat «no funciona amb normalitat, com afirmen propagandísticament les autoritats espanyoles». De fet, apunten que es troba «al ralentí, amb un nivell d'activitat molt inferior a l'habitual». «Mai no havia funcionat tan malament», han afegit.

L'entitat Servidors.cat (Associació Servidors Públics de Catalunya) és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitats contribuir a l’enfortiment i al bon govern de les institucions públiques de Catalunya; defensar els drets i les llibertats de les persones en les seves relacions amb les institucions públiques, i promoure les iniciatives necessàries per a l’aprofundiment de l’estat de dret, democràtic i social a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari