Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Santiago Abascal, líder de VOX, en una roda de premsa a Estrasbug, el 14 de gener del 2020

Els treballadors de Nissan rebutgen el suport de VOX

Han justificat per què es desmarquen completament del partit de Santiago Abascal

Santiago Abascal, líder de VOX, en una roda de premsa a Estrasbug, el 14 de gener del 2020
Han justificat per què es desmarquen completament del partit de Santiago Abascal | Catalunya Diari

Els sindicats es troben en plena acció ara més que mai donada la situació dels treballadors de Nissan, als qui la companyia ha anunciat el tancament de les seves tres plantes a Catalunya.

Un dia després de la marxa lenta de vehicles que va col·lapsar Barcelona en senyal de protesta, el sindicat majoritari  en el comitè de Nissan, Sigen-Usoc, s'ha desmarcat completament de VOX. «Tenim clar que cap polític ha de beneficiar-se de l'acció dels treballadors», ha dit el president, Miguel Ruiz, segons 'Crónica Global'.

Rebuig a la presència de VOX en les reivindicacions

Fa uns dies el partit de Santiago Abascal, encapçalat a Catalunya per  Joan Garriga, va fer acte de presència a les reivindicacions de Nissan i ho va fer públic amb un vídeo a la xarxa mostrant suport als treballadors, presumint de ser «l'únic que donava la cara pels treballadors».

«Sabem que VOX ha vingut a la fàbrica i ha gravat un vídeo per a les xarxes socials. Però no hi ha treball conjunt. El comitè manté la seva neutralitat partidista», ha volgut recordar el també treballador de l'empresa afectada.

«Que facin la seva feina, que és pel que cobren. I no és altra que buscar solucions per a les tres plantes», ha dit, referint-se a les instal·lacions de l'automobilística a Zona Franca, Montcada i Sant Andreu de la Barca, que tancaran portes deixant sense feina a milers de treballadors.

Mentre VOX es personava a Zona Franca, Ada Colau, per la seva banda, visitava la planta de Montcada en companyia de Laura Campos, alcaldessa de la localitat i companya de partit, amb l'ombra encara d'unes polèmiques declaracions de la seva número dos, Janet Sanz, sobre no reactivar la  indústria del sector després de la crisi del coronavirus.