Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'exconseller d'Empresa Ramon Tremosa.

Tremosa planta Vergés en la reunió amb la restauració per explicar el pla del Govern

El vicepresident Aragonès va carregar dimecres contra la filtració d'un pla de mesures per part de Tremosa

L'exconseller d'Empresa Ramon Tremosa.
El conseller d'Empresa Ramon Tremosa ha estat el protagonista d'una nova polèmica. | ACN

Ramon Tremosa, conseller d'Empresa i Coneixement, ha estat el protagonsita d'un nou episodi de la seva habitual polèmica amb ERC, els socis de Govern del seu partit, JxCat, a la Generalitat. Tremosa no ha assistit aquest dijous a una reunió on se l'esperava amb la consellera de Salut, Alba Vergés, en què s'havia d'exposar als representants del món de la restauració el pla de desescalada del Govern, a fi i efecte de poder reobrir de manera progressiva els diversos sectors econòmics afectats pel tancament per la covid-19.

Tremosa proposa un pla alternatiu i no assisteix a la reunió amb Salut i la restauració

Aquest dimecres, però, Tremosa va filtrar a la premsa un pla alternatiu formulat pel seu departament. La filtració del pla duia implícita una crítica a les mesures preses per Salut. De fet, Tremosa demanava reobrir les terrasses dels bars al 50% per servir dinars, un extrem que no és acceptable pel departament que dirigeix Alba Vergés, que aquest dijous ha prorrogat les mesures fins el 23 de novembre i ha dit que són necessaris deu dies més de mesures restrictives abans d'iniciar una desescalada.

La polèmica s'ha engrandit aquest dijous, quan Tremosa no ha assistit a la reunió que Salut i Empresa tenien amb el sector de la restauració. Mentre que la consellera Vergés ha assistit a la trobada amb el sector per exposar-los el pla del Govern per poder reobrir a partir del 23 de novembre, Ramon Tremosa ha al·legat «un compromís d'agenda» i ha delegat la representació en altres càrrecs del seu departament. Així, malgrat haver presentat mesures alternatives a les de Salut, el conseller d'Empresa ha optat per no participar en la trobada amb el sector, que aquest dimecres també el va criticar, ja que trobava insuficient la proposta de Tremosa.

Malgrat ser el conseller d'Empresa i, per tant, l'interlocutor del Govern amb el sector, Tremosa ha deixat plantats Vergés i els restauradors, generant una polèmica que li ha costat diverses crítiques a través de les xarxes socials, sobretot per la bandera que ha fet Tremosa de la seva defensa de la restauració, que ha contrastat amb la seva absència d'aquest dijous.