Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant

Tremosa segueix marcant de prop ERC al Govern: Es fica en temes de Salut

Les diferències entre JxCat i ERC afloren de nou al dia a dia del Govern

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
La consellera de Salut, Alba Vergés, assistia als anuncis de Tremosa en el seu àmbit competencial. | cedida

Tot i que JxCat i ERC van acordar una treva des de la inhabilitació de Quim Torra fins a la campanya electoral, el cert és que si bé ha baixat la intensitat de la batalla interna entre els dos socis de Govern, les diferències i les desconfiances segueixen sent les mateixes. Mostres d'aquesta distància n'hi ha cada dos per tres, i aquest dilluns, 19 d'octubre, se'n produïa una de nova.

Tremosa es fica en temes tècnics de la conselleria de Salut

Ramon Tremosa, conseller d'Empresa i Coneixement, s'ha convertit en l'ariet d'ERC al Govern, marcant de ben a prop cada pas i no dubtant a enviar-los alguna indirecta pública quan hi ha discrepat. Fa ben poc, desafiava el conseller d'Economia, Pere Aragonès; mentre que aquest dilluns s'erigia en portaveu d'una altra conselleria d'ERC, la de Salut. Tremosa valorava les mesures anticovid, s'anotava el mèrit d'haver tancat Lleida al juliol i, fins i tot, valorava els tests PCR i defensava l'aposta per «tests fàcils, ràpids i barats»:

Sorprenia especialment el posicionament de Tremosa pel caràcter tècnic que requerien les seves opinions, tant per la fiabilitat dels PCRs i els tests ràpids, com de les mesures anticovid. El conseller d'Empresa s'està erigint en la principal veu de Junts per Catalunya al Govern, amb força més visibilitat, per exemple, que la consellera de més rang de la formació 'puigdemontista', Meritxell Budó. Tremosa actua de fiscalitzador de les conselleries d'ERC i no dubta a assumir tot el protagonisme a l'hora d'atacar-les. La seva actitud coincideix amb un moment en què el seu nom entra a les travesses per ser candidat de JxCat a la Generalitat.