Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'exconseller d'Empresa Ramon Tremosa.

Tremosa no descarta presentar-se a les primàries de JxCat per ser candidat a la Generalitat

Caldria que el partit confirmés que obre les primàries a independents, ja que Tremosa no hi milita

Carles Puigdemont fent un discurs durant un acte de celebració de la Diada a Bèlgica
Tremosa es postula per presentar-se a les primàries de JxCat, el partit que presideix Carles Puigdemont. | ACN

El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, ha obert la porta a ser candidat de JxCat, si les primàries admeten independents. En un acte telemàtic aquest dimarts de l'agència Intermèdia, Tremosa ha recordat que ell no és militant de cap partit però que no es tanca «a res». Tot i això, el conseller ha rebaixat les seves pretensions en afirmar després que «encara no toca» abordar el tema perquè «no se n'ha parlat i no està sobre la taula». «No em preocupa, el dia a dia és prou intens», ha relat per treure ferro a l'assumpte.

Tremosa vol ser candidat de JxCat

La direcció de Junts continua treballant en el reglament que ha de regir el sistema de les primàries de cara a les eleccions previstes pel 14 de febrer. «No em tanco a res. I no sé el criteri de JxCat sobre les primàries, ni si independents hi poden concórrer», ha subratllat Tremosa. Fonts del seu entorn i del propi partit situen el conseller com a possible candidat de Junts a les properes eleccions al Parlament.

Tremosa va ser diputat al Parlament Europeu per CDC entre 2009 i 2019, i el passat 3 de setembre Quim Torra el va nomenar conseller d'Empresa després d'una remodelació del seu Govern. Des de llavors, i en especial des de la inhabilitació del president de la Generalitat, Tremosa ha anat adquirint perfil i visibilitat propis, en enfrontar-se públicament al vicepresident i candidat d'ERC a la Generalitat, Pere Aragonès. Una rellevància que encaixa amb la seva ambició per ser candidat i que podria comptar amb el vistiplau de Puigdemont, que no veu amb bons ulls l'única candidata que s'havia postulat fins avui, Laura Borràs.

Primàries amb independents

JxCat va aprovar a principis de mes la ponència organitzativa que estableix les primàries com l'eina per escollir els candidats amb llistes obertes. L'executiva n'haurà de confeccionar ara el reglament, però ja va transcendir que molt probablement s'hi podrien presentar independents. En cas de confirmar-se, Ramon Tremosa podria competir amb Laura Borràs a les primàries i caldria veure si, finalment, Damià Calvet també faria el pas: ho va deixar entreveure a l'agost, però no ha tornat a parlar-ne públicament. Altres noms com Jordi Puigneró o Joan Canadell han anat perdent força en les darreres setmanes, però tampoc no es poden descartar per complet.