Tres dels exconsellers a Bèlgica renuncien a la seva acta de diputats

Lluís Puig afirma que es tracta d'un «acte de dignitat» per Catalunya

Carles Puigdemont i els consellers destituïts
Carles Puigdemont i els consellers destituïts | ACN

 

Lluís Puig, Clara Ponsatí i Meritxell Serret, tres dels diputats a Bèlgica, han decidit renunciar a la seva acta de diputat del Parlament, segons hem pogut saber a través d’una publicació de Puig al seu compte de Twitter. «Sempre he dit que sabíem com sumar 68 a la sessió d’investidura de Carles Puigdemont, demà presento la meva renúncia a Diputat, conscient que fem un acte de dignitat pel nostre país. Junts x Catalunya y Esquerra Republicana ho saben gestionar», ha afirmat. 

El conseller de salut Toni Comín és l'únic dels quatre membres del Govern a Bèlgica que manté la seva acta i que no té previst canviar de parer. Cal recordar que la resolució recent del Constitucional nega la delegació del vot en la investidura del dimarts 30 de gener, tot i que aquests tres vots garantirien la majoria absoluta independentista per escollir Puigdemont com a president de la Generalitat.

En aquest sentit, Esquerra Republicana i CUP Crida Constituent ja han manifestat que el seu candidat és Carles Puigdemont, ja que és el president que hi havia abans de l'aplicació del 155 i el candidat que la gent va votar el 21 de novembre.

Els nous diputats

Els escrits de renúncia es presentaran al registre del Parlament durant el matí d'aquest dilluns 29 de gener per tal de tramitar les actes dels diputats que prenguin el relleu. Junts x Catalunya presentarà a Sawla El Garbhi, de la llista de Barcelona, i Ferran Roquer, de la llista de Girona. Per la seva banda, Esquerra incorpora David Rodríguez, de la llista de Lleida.


Comentaris

envia el comentari