Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
CUP

Tres dirigents de la CUP dimiteixen per la gestió de la formació amb el cas de Mireia Boya

L'acció, duta a terme per Maria Ballester, Aina Delgado i Núria Alcaraz, fa que la direcció del partit es quedi amb 11 components d'un total de 15

CUP
Tres dirigents de la CUP dimiteixen per la gestió de la formació amb el cas de Mireia Boya | CatalunyaDiari.cat

 

Continuen els problemes en el si de la CUP. El passat mes de març, la directora de la formació denunciava haver rebut agressions psicològiques per part d'un company, motiu pel qual va prendre la determinació de dimitir. Tres mesos després de la polèmica, algunes de les seves excompanyes han dut a terme la mateixa acció que Mireia Boya, perquè no estan conformes amb la gestió que el partit ha fet del cas.

Elles són Maria Ballester, Aina Delgado i Núria Alcaraz, ara ja exmembres del secretariat nacional de la CUP, les quals han pres aquesta decisió en considerar inadmissible que no fos atesa la petició de Boya d'apartar el presumpte agressor de les files de la formació. Així les coses, la direcció del partit passarà a tenir 11 components dels 15 que tenien abans.

Reclamen un «canvi immediat» en la formació

La carta, publicada pel mitjà 'Naciódigital', recull el següent: «Ens hem sentit incompreses i ens hem esgotat intentant fer-nos valdre». Les tres exdirigents s'han mostrat d'allò més contundents, i han fet patent que «no podem ni volem passar ni una setmana més alimentant la desconfiança que pensem que s'està generant a força de minimitzar i donar una resposta burocràtica a la demanda i denúncia de la companya Mireia Boya».

Mireia Boyava dimitar per la presumpta agressió d'un company | CatalunyaDiari.cat

 

Per aquest motiu, reclamen un «canvi immediat» en el si de la formació, que permeti trobar una altra manera d'afrontar casos d'agressions similars a la que va patir l'exdirectora. A més, reclamen que «no volem que ni una dona més deixi la militància, ja no només per haver estat agredida, sinó sobretot per no haver rebut el suport que s'esperava per part de l'organització».

La dimissió no va ser comunicada a la militància

Amb tot, la decisió presa per Ballester, Delgado i Alcaraz no és recent. De fet, elles mateixes s'han encarregat d'esclarir que van presentar la dimissió a principis d'abril, però aquesta no va ser comunicada als seus companys de formació.

«Vam demanar que es fes arribar a la militància, però no se'ns va permetre per desacord amb el contingut i els termes en què ens expressem i pels inconvenients que es creia que podria suposar donada la proximitat de les eleccions municipals».

Les exdirigents també denuncien que no se'ls hagi deixat explicar els motius de la seva dimissió «obertament», i per això demanen «un canvi d'actitud i una reflexió col·lectiva» a la CUP.  

També et pot interessar...

  • La CUP empapera i precinta una parada de l’autobús llançadora al Park Güell.

  • Un conseller de la CUP Barcelona troba dues bales a la seva bústia.