Carles Puigdemont en primer pla, amb les ulleres posades i el micròfon davant

Tres regidors de Junts per Figueres s'incorporen al Partit Nacionalista de Catalunya

Es mantindran al grup municipal, a l'oposició al consistori figuerenc, tot i no transitar cap a JxCat

Tres regidors de Junts per Figueres —Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández— han donat carabasses a Carles Puigdemont. En aquest sentit, han decidit no transitar cap a JxCat i s'han incorporat al Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), segons han informat en un comunicat. Els tres edils, que es van presentar a les darreres eleccions de número 2, 3 i 9 de la candidatura encapçalada per Jordi Masquef, continuaran al grup municipal, que està a l'oposició.

En un comunicat, el partit defensa la «pluralitat» de la formació i el respecte cap a «totes les sensibilitats polítiques». Arbolí era l'únic militant del PDeCAT, del qual ja ha formalitzat la baixa, mentre que els altres dos regidors es van presentar com a independents. Tots tres es van estrenar com a regidors durant aquest mandat.

En el text, Carles Arbolí, que també col·labora amb l'associació El País de Demà des de la seva fundació, explica que l'adhesió al PNC respon a la «convicció personal que el país necessita una nova centralitat política, allunyada de qualsevol confrontació, que es dediqui a resoldre els problemes de la gent i no a crear-ne de nous». Segons Arbolí, «la ciutadania reclama més gestió i menys gesticulació».

«Consolidem la voluntat de seguir creixent i construir un gran espai central i transversal»

En la mateixa línia, Alba Albert considera que la incorporació al PNC significa també «el compromís amb un projecte polític que, més enllà de no renunciar a la major quota de llibertat possible pel país, respon amb una visió moderna i ambiciosa als nous reptes climàtics, educatius, econòmics i socials que tenim com a societat i en els quals els més joves hi tenen molt a dir i, sobretot, a fer».

Miquel Fernández, per la seva banda, assegura que s'ha sentit atret pel projecte del PNC perquè «és una formació política que prioritza un model de país basat en el progrés econòmic i social, on valors com la meritocràcia són perfectament compatibles amb la generació de polítiques perquè ningú es quedi enrere».

La secretària general del PNC, Marta Pascal, valora de forma molt positiva la incorporació dels tres regidors figuerencs perquè «consolida aquesta voluntat fundacional de seguir creixent i construir un gran espai central i transversal amb persones de sensibilitats diverses».