rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El tribunal alemany no descarta el delicte de rebel·lió contra Carles Puigdemont

Així ho ha confirmat la jutge i portaveu de l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein, Frauke Holmer
Imatge d'arxiu del tribunal superior de Schleswig-Holstein des de l'altra riba del llac Burgsee. | CatalunyaDiari.cat

 

L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein sosté que el delicte de rebel·lió de Carles Puigdemont encara no està descartat. Així ho ha confirmat, la jutge i portaveu d'aquest tribunal, Frauke Holmer, qui va senyalar que, a hores d'ara, el cas es troba en mans de la Fiscalia General, la qual haurà de decidir si presenta un nou escrit sobre la petició d'extradició sol·licitada per Espanya pel presumpte delicte de rebel·lió i malversació de Puigdemont. 

 

«Ara depèn del que faci el Fiscal General. Si diu que presenta un escrit en el qual demana que es consideri admissible l'extradició també pel delicte de rebel·lió, l'Audiència Territorial ho tornarà a estudiar», va indicar.

Puigdemont encara podria ser extradit per rebel·lió

I és que l'Audiència Territorial «no està lligada» a les declaracions que hagi fet anteriorment en el marc d'aquest procés i, per tant, «quan entre aquí l'escrit del Fiscal General, el tribunal estudiarà novament si l'extradició és legalment admissible», va explicar Holmer. 

 

«Sincerament, si no es presenten nous fets, tampoc cal esperar que la sala es pronunciï d'una altra manera»  a com va fer el 5 d'abril, quan va considerar que l'extradició per rebel·lió era inadmissible, i va decidir deixar en llibertat Carles Puigdemont sota una fiança de 75.000 euros, a més de requerir informació addicional sobre el càrrec de malversació, va afegir la jutge.

 

No obstant això, si s'aporten noves informacions, «documentació» o «fets» addicionals, «naturalment podria passar que el resultat fos un altre», va senyalar Holmer. 
 

Alemanya evita valorar les decisions del Suprem

D'altra banda, la portaveu de la Fiscalia General de Schlewig-Holstein, Wiebke Hoffelner, va evitar fer qualsevol comentari sobre el cas català ni aclarir quina podria ser la data en què s'entregui l'escrit. 

 

Cal recordar que la portaveu de l'Audiència va evitar fer comentaris sobre l'acte en el qual el Tribunal Suprem confirmava el dimarts la presó preventiva per l'exlíder de l'Assemblea Nacional Catalana Jordi Sánchez i criticava la resolució del tribunal alemany.

 

«No ho he llegit i per regla general tampoc ho comentem. No comentem ni les nostres decisions ni adoptem una postura respecte als comentaris d'uns altres sobre les nostres decisions», va resoldre.
 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris