Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya l'octubre de 2017.

El Tribunal de Comptes podria reclamar 35 MEUR més al govern Puigdemont

La xifra, a compte de les delegacions internacionals del govern, multiplica per 9 la quantitat que se'ls reclama pel referèndum

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya l'octubre de 2017.
El Tribunal de Comptes sospesa que el govern de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras pagui 35 milions d'euros per les despeses de l'obertura de delegacions internacionals del Govern. | Europa Press

La setmana vinent expirarà el termini perquè Carles Puigdemont, tots els membres del seu govern i diversos alts càrrecs facin front a les despeses que se'ls atribueixen pel procés independentista i, en especial, per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. L'acta de liquidació provisional del Tribunal de Comptes es va fer pública el passat dimarts, 28 de gener. Ara, però, se sap que la xifra podria incrementar, i de manera molt notable.

Els podrien reclamar 35 milions d'euros més

El Tribunal de Comptes valora afegir a aquesta liquidació les despeses per l'obertura de les delegacions internacionals del Govern, popularment anomenades 'ambaixades de la Generalitat'. Com que es relaciona el seu funcionament amb la difusió d'una imatge internacional favorable a la independència de Catalunya, el tribunal busca repercutir aquestes despeses als membres del govern de Junts pel Sí.

En les properes setmanes, doncs, el Tribunal de Comptes podria fer una liquidació complementària d'aquestes despeses i, com les que ja ha reclamat, demanar-ne el pagament als membres de l'executiu de Carles Puigdemont. La xifra de 35 milions d'euros multiplica gairebé per nou els 4,1 milions que se'ls reclamen ara.

Els imports més elevats, per a Junqueras i la interventora general de la Generalitat

Fins ara, els imports més elevats els fixa per a l'exinterventora general de la Generalitat, Rosa Vidal Planella, a qui reclama 455.527,48 euros i per a l'exvicepresident Oriol Junqueras, amb 421.887,21 euros. Per altra banda, la delegada instructora ha exonerat tres dels investigats; els interventors Eva Maria Pardo i Jordi Serra així com al director general d'Economia social, Tercer sector i Cooperatives, Josep Vidal i Fàbrega, després d'escoltar les al·legacions dels seus representants.

Pel que fa a Carles Puigdemont, el Tribunal de Comptes li reclama 131.079,226 euros, els mateixos que als exconsellers Santi Vila, Meritxell Borràs, Toni Comín, Joaquim Forn, Carles Mundó, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Josep Rull i Meritxell Serret.

També et pot interessar...