IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Tribunal de Comptes adverteix que procedirà en breu a l'embargament dels béns d'Artur Mas

L'expresident de la Generalitat haurà de fer front a una fiança de 2,4 milions

Pronto podrían proceder al embargo de los bienes de Artur Mas
Aviat podrien procedir a l'embargament dels béns d'Artur Mas| GTRES

Des de fa ja algun temps que se sabia que l'expresident de la Generalitat, Artur Mas i els seus exconsellers Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs haurien de fer front a una quantitat milionària en concepte de fiança pel seu paper en la consulta independentista que va tenir lloc el passat 9 de novembre de 2014.

Se'ls demanda, llavors, la responsabilitat culpable dels fons públics que van poder destinar per a les despeses de la consulta i, si bé, ja s'ha pagat part d'aquest import, al venciment de l'última pròrroga podrien embargar-los els béns personals. De la quantia total de 5,2 milions que se li van imposar a Artur Más, ANC i Òmnium ja van pagar 2,4 milions, més altres 400.000 que ha dipositat recentment ANC just en el mateix dia en què vencia la pròrroga.

Nous avalistes podrien fer front al que queda per pagar

Fent comptes queden un total de 2,4 milions d'euros per pagar que, si no troben avaladors, Artur Mas i els seus exconsellers hauran de cobrir amb els seus béns. Per això, a fi de no haver de respondre amb el seu propi patrimoni, acaba de donar-se a conèixer que l'expresident demanarà una nova pròrroga. Com informa 'El Español', l'argumentació de la seva petició consistiria a aconseguir nous avaladors capaços de sufragar la quantia pendent.

El tribunal, per la seva banda, considera que és difícil que Mas ho aconsegueixi però que, en cas de fer-ho, se li concediria la segona ampliació. Mentre això no acaba de concretar-se, el TCu té iniciar ja els tràmits per embargar els béns personals dels implicats; de fet, tant l'expresident com els exconsellers ja han facilitat una relació patrimonial de béns i propietats immobiliàries perquè siguin acarades concorde als registres oficials. El TCu, llavors, procedirà a determinar el valor real dels seus patrimonis i descobrirà si estan lliures de càrrega i poden servir per cobrir el deute que tenen contreta.


Comentaris

envia el comentari