El Tribunal Constitucional no suspèn el vot de Puigdemont i Comín

Ho ha exposat aquest dimarts

Puigdemont i Comín en una imatge d'arxiu
Puigdemont i Comín en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Constitucional no suspèn el vot delegat de Puigdemont i Comín, segons ha exposat aquest dimarts. L’òrgan constitucional espanyol admet a tràmit el recurs presentat per Ciutadans, que no considerava adient que Carles Puigdemont i Toni Comín participessin en els debats del Parlement des de l’estranger. No obstant això, el TC no considera oportú emprendre mesures cautelars.

Puigdemont i Comín segueixen delegant el vot

En aquest sentit, els dos dirigents independentistes que es troben a Bèlgica ja han participat en els últims plens delegant el seu vot a Elsa Artadi i Sergi Sabrià, i de moment, ho podran continuar fent. Es tracta de dos vots indispensables ja que permeten la majoria independentista al Parlament. 

El Tribunal Constitucional ha donat tres dies a Ciutadans i a la Fiscalia per tal que presentin al·legacions i no aprecia una «urgència excepcional» per suspendre aquests dos vots.

Un nou candidat a la presidència

Sobre la presidència de la Generalitat de Catalunya, el portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol ha declarat aquest mateix dimarts que no hi haurà eleccions i ques’investirà algú abans del 14 de maig. D’aquesta manera, compliran amb el seu compromís electoral i, tant PDECat com ERC, esperen eliminar algunes discrepàncies al més aviat possible.

El grup parlementari proposarà aquesta setmana un nou candidat a la presidència, just després que el Tribunal Consitucional es pronunciï sobre la llei de Presidència, que permetia una investidura a distància. De moment, ERC no sap qui serà l'escollit o escollida, tot i que donen per fet que no pertany al seu partit. Es tracta, doncs, d'un pas més en la cerca d'un govern efectiu que permeti retirar l'aplicació del 155 a Catalunya i treballar per restablir la normalitat institucional.


Comentaris

envia el comentari