Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els presos independentistes a la banqueta

El Constitucional començarà a revisar els recursos a la sentència del procés

El Tribunal estudiarà 9 dels 10 recursos que s'han presentat

Els presos independentistes a la banqueta
El Constitucional començarà a revisar els recursos a la sentència del procés | CatalunyaDiari

El Tribunal Constitucional celebra aquest dimecres, 6 de maig, el seu primer ple no presencial de la història per culpa de la pandèmia del coronavirus, i ho farà admetent a tràmit 9 dels 10 recursos presentats per la defensa dels polítics del procés després de la sentència del Suprem dictada el 14 d'octubre. 

El mateix dia, el Constitucional també té previst estudiar les empares presentades contra les interlocutòries de la Sala. Malgrat això, encara faltarà estudiar les esmenes presentadores per les defenses d'Oriol Junqueras i Raül Romeva. Segons ha informat 'El Periódico', les esmenes que s'estudiaran en aquesta reunió seran les de Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull, Carles Mundó, Jordi Cuixart, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Joaquim Forn i Meritxell Borràs. 

Tot i que no serà una reunió presencial, tampoc serà telemàtic, ja que no es faran servir plataformes de videoconferència ni tecnologies similars, sinó que serà més aviat per escrit, mitjançant correus electrònics, o per telèfon. A banda dels recursos del procés, la reunió també servirà per estudiar altres recursos, com per exemple el que va presentar Vox contra la declaració de l'estat d'alarma  o un contra la celebració d'una manifestació a Vigo per l'1 de maig.

Els líders independentistes van presentar recursos contra la sentència

La majoria dels recursos es van presentar unes setmanes després de la sentència, dictada el 14 d'octubre pel Tribunal Suprem. Els polítics independentistes consideren que la sentència es va fer servir per «escarmentar-los» per liderar el moviment independentista, i no pas pels fets que van succeir l'1 d'octubre i els dies anteriors i posteriors.

Així, després de 2 mesos amb la justícia pràcticament paralitzada, el procés continua la seva marxa a través dels jutjats que ja fa més de dos anys i mig que dura. Cal recordar, però, que es preveu que el Constitucional podrà trigar encara per resoldre aquests recursos, a causa de la dificultat processal, i en cas de resoldre en contra dels interessos dels líders independentistes, estan previstos nous recursos davant el Tribunal de Drets Humans.