rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ATENCIÓ

Eclipsi parcial de Lluna aquest dimarts a la nit visible des de Catalunya

El Tribunal Constitucional tombarà la investidura de Jordi Sànchez

Tot i que el recurs del govern espanyol es refereix a Carles Puigdemont, seria un precedent per a una hipotètica investidura de Jordi Sànchez, que segueix empresonat.
Carles Puigdemont i Jordi Sànchez abans de començar un acte a Sant Joan Despí. | CatalunyaDiari.cat

 

La principal hipòtesi amb què treballen els partits independentistes ara mateix és que, si Carles Puigdemont fa una passa al costat, el principal candidat a presidir la Generalitat sigui Jordi Sànchez, encara que sigui un dels líders sobiranistes empresonats a Estremera. Segons informa ‘La Vanguardia’, el Tribunal Constitucional (TC) s’estaria plantejant admetre a tràmit el recurs del govern espanyol contra aquestes investidures.

 

Tot i que la possible mesura del tribunal seria només contra Puigdemont, suposaria un precedent en contra de les aspiracions de Sànchez, que com a pres preventiu no podria sortir de la presó per la seva investidura. El TC té cinc mesos per pronunciar-se sobre aquesta qüestió. D’altra banda, l’òrgan judicial ja va considerar que no és possible una investidura telemàtica.

Avui se celebra la primera sessió parlamentària al Parlament, on es preveu que els partits independentistes votin a favor de la legitimitat de Carles Puigdemont i en contra del 155 a Catalunya. En aquest sentit, la CUP ja hauria retirat la petició d’incloure una esmena per reconèixer la declaració d’independència del 27 d’octubre.

Jordi Turull, la tercera opció

La tercera opció que molts han plantejat es Jordi Turull, que tindria més opcions. Tot i haver estat a la presó i seguir en un procés judicial per rebel·lió, tindria el camí lliure per poder defensar la seva candidatura. En cas que finalment sigui condemnat, seria automàticament inhabilitat, però encara té marge de maniobra, ja que queden mesos pel judici.

A l’altra banda se situa el govern espanyol i la candidatura de Ciutadans. Mentre Rajoy afirma que convé un president de la Generalitat fora de la presó i sense problemes amb la justícia, la formació taronja segueix subratllant la necessitat de forma un Govern al més aviat possible. En qualsevol cas, els partits sobiranistes segueixen treballant per arribar a un acord de govern.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris