ÚLTIMA HORA

❌ Darias adverteix que les manifestacions del 8-M «no tenen lloc» a causa de la pandèmia

El Tribunal d’Edimburg deixa Clara Ponsatí en llibertat

L'exconsellera d'ensenyament s'havia entregat aquest matí a les autoritats escoceses

Clara Ponsatí, amb el seu advocat abans d'entregar-se
Clara Ponsatí, amb el seu advocat abans d'entregar-se | Catalunya Diari

Clara Ponsatí, exconsellera d'ensenyament, ha estat posada en llibertat per les autoritats d'Escòcia i en surt sense retirada de passaport. La propera vista serà el 12 de desembre.

La justícia escocesa ha deixat en llibertat a l'exconsellera després que aquesta s'entregués aquest mateix matí. La reactivació de l'ordre europea de detenció i entrega per un presumpte delicte de sedició, és la causa per la qual Ponsatí ha decidit comparèixer aquest mateix matí a l'oficina de policia de Saint Leonard d'Edimburg juntament amb el seu advocat, Aamer Anwar.

Ponsatí haurà de comparèixer una altra vegada davant la justícia el pròxim 12 de desembre, moment en el qual se celebrarà la vista. El Regne Unit va reactivar l’euroordre de detenció el passat divendres després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena enviés informació complementària a les autoritats britàniques.

L'ordre de detenció «no explica» amb claredat de quins delictes s'acusa Ponsatí

En una entrevista a la BBC, l'exconsellera ha valorat que «la democràcia ha estat condemnada, l’extradició seria una sentència directa a molts anys de presó». Anwar, per la seva banda, indica que l’ordre de detenció segueix «plena de contradiccions» i que «no explica» amb claredat els delictes que s’imputen a Ponsatí.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari