El Tribunal Suprem habilita el mes d'agost per accelerar la causa del procés

La majoria de causes queden en ‘stand by’ durant el mes d’agost i el Suprem defuig d'aquest recés
Imatge d'un furgó policial sortint del Tribunal Suprem | CatalunyaDiari.cat

 

El Tribunal Suprem va per feina. La Sala Penal d’aquest Tribunal ha habilitat el mes d’agost perquè les parts implicades en la causa del procés instruïda per Llarena presentin els escrits que considerin pertinents i, així, accelerar la causa durant aquest mes d’agost perquè es duigi a terme el judici contra els presos com abans millor.

 

Després de l’estiu, doncs, serà quan està previst que s’obri el judici oral, un cop agilitzats els tràmits durant el mes d’agost. El mateix TS, de fet, reconeix que «s'acorda per dotar aquestes interlocutòries de la màxima celeritat», ja que «alguns dels processats en aquesta causa es troben en situació de presó preventiva».  

 

El TS habilita l’agost perquè la causa no quedi paralitzada

El mes d’agost és la clau de volta. El Tribunal Suprem ha optat per iniciar d’una vegada per totes el seguit de mecanismes legals establerts en la Llei Orgànica del Poder Judicial, en la Llei d'Enjudiciament Criminal i en la Llei d'Enjudiciament Civil per evitar que la causa quedi paralitzada durant aquest mes.

 

Es tracta, doncs, d’una clara anomalia. I és que cal esmentar que en l’apartat judicial la majoria de causes queden en ‘stand by’ durant el mes d’agost —es tracta d’un mes considerat inhàbil— i les causes pateixen un recés evident.

 

Quelcom que no volen que ocorri en el cas dels 25 processats per la causa en contra del procés català —fins a nou d’aquests 25 processats es troben en situació de presó preventiva— i, per això, preveuen que amb aquest nou moviment estiuenc la causa podria estar llesta a la tardor. Seria aleshores, doncs, quan es podria celebrar la vista oral.

 

Una concentració a Barcelona en contra dels empresonaments dels polítics catalans | CatalunyaDiari.cat

 

 

Les nou peticions de llibertat que ha rebut el TS

La Sala Penal del Tribunal Suprem, finalment, ha rebut al llarg d’aquests darrers dies un total de nou peticions de llibertat per part dels presos catalans. En aquest context, la mateixa sala ha donat dos dies a les parts perquè es pronunciïn i facin els informes.

 

La darrera petició emesa el passat dimecres, 18 de juliol, va ser la de Jordi Cuixart. Aquest, de fet, proposa comparèixer cada dia al jutjat o, fins i tot. una fiança a canvi de sortir de la presó.

Comentaris