Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

El Tribunal Suprem ajorna la decisió sobre la inhabilitació de Torra

Torra assegura que la Junta Electoral Central no té competència per resoldre la seva inhabilitació

La decisió del Tribunal Suprem sobre el recurs de Quim Torra, qui demana fer enrere la inhabilitació de la Junta Electoral Central (JEC), serà comunicada demà. Malgrat que l'òrgan electoral va decidir retirar l’acta de diputat de Torra, el Govern de la Generalitat sosté que pot seguir sent president mentre l’ordre no s’executi. Serà el Tribunal Suprem el que decideixi sobre aquesta qüestió, i es pronunciarà demà divendres 10 de gener.

En aquest sentit, Torra ha acusat la JEC de vulnerar els seus drets fonamentals i entrar en competències que no li corresponen. Mentre l'àrbitre de l’òrgan electoral argumenta que Torra no pot ser president perquè té una condemna per un delicte de desobediència -tot i que la sentència encara no és ferma- sis dels tretze membres de la Junta Electoral Central consideren que l’ens no te competència per dur a terme la inhabilitació.

Nou escenari de diàleg

L’ajornament de la decisió del Tribunal Suprem, que podria ser crucial per al futur de la legislatura, es produeix en un context de millores en el diàleg entre l’encara president de la Generalitat i Pedro Sánchez. A les 9.30 hores d’aquest matí, ambdós mantenien una trucada telefònica de 7 minuts de duració, amb voluntat de diàleg i amb l’objectiu d’«encarrilar la taula de negociació». De fet, aquesta va ser una de les condicions d’ERC en la investidura de Sánchez.

També et pot interessar...