El Tribunal Suprem arxiva la querella de Torra contra Rajoy i Santamaría

Ha sortit a la llum aquest dilluns

Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Supremha arxivat, aquest dilluns, la querella de Torra contra l’expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy i l’ex-vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

La querella presentada per Torra data del passat 1 de juny, i està interposada per prevaricació, arran la resposta de l’Estat, que es va negar repetidament a publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya –DOGC– el nomenament dels consellers escollits en un primer moment pel President de la Generalitat.

El motiu principal que s’argumentava en la querella feia patent que la negativa a la publicació dels nomenaments dels consellers al DOGC es va dur a terme a partir «d'una decisió arbitrària, extralimitadora de competències i sense cap empara legal, contravenint d’aquesta manera l’execució d’un acte reglat, degut i obligatori». A més, Torra considerava que hi havia una «evident conculcació de la legalitat i desconeixement de les exigències constitucionals».

Pedro Sánchez i Quim Torra acorden celebrar una reunió «ben aviat»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat Quim Torra van parlar per telèfon el passat divendres 8 de juny. El dirigent socialista hauria trucat al cap de l'executiu català per mantenir una breu conversa en la qual els dos mandataris van acordar celebrar una reunió «ben aviat». Ara, els seus equips s'encarregaran de revisar les seves agendes i establir una data per celebrar la seva primera trobada.

Quim Torra: «De cap manera no tornarem a un estatut; som en un procés d’independència»

Quim Torra va concedir una entrevista a Vicent Sanchis, president de TV3, on va aprofitar per analitzar la situació política actual del país i explicar quin camí agafarà la seva legislatura. En aquest últim aspecte, Torra va ser especialment clar: «Hem de passar de restitució a la constitució», i va confessar que el projecte del seu recentment estrenat Govern implica formar la constitució catalana.

Després de mostrar-se satisfet amb la nova proposta d’Estatut aportada pel Cercle d’Economia,  Torra va canviar de parer, i va afegir que el seu propòsit no és el de tornar a reformar l’estatut per blindar competències i reconèixer el caràcter nacional de Catalunya, sinó que ara «partim del referèndum de començaments d’octubre, que és un moment fundacional.»


Comentaris

envia el comentari