Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras

El Tribunal Suprem avala suspendre Oriol Junqueras com a eurodiputat

L'alt tribunal ha rebutjat el recurs que va presentar l'exvicepresident i s'ha posicionat a favor de la Junta Electoral Central

Oriol Junqueras
El Tribunal Suprem ha avalat la decisió de la JEC de suspendre Junqueras com a eurodiputat | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Suprem  ha sentenciat a favor de suspendre Oriol Junqueras com a diputat al Parlament Europeu, avalant la decisió de la Junta Electoral Central i rebutjant, alhora, el recurs que va presentar l'exvicepresident del Govern. La sala tercera de l'alt tribunal considera que cal avantposar la sentència del tribunal de Manuel Marchena, de manera que el líder d'ERC ha de romandre inhabilitat a conseqüència d'un delicte de sedició. 

Els magistrats assenyalen que, precisament, fou la sentència del procés la que va motivar la suspensió cautelar, causada per la «inelegibilitat sobrevinguda» que preveu la L.O del Règim Electoral General  en casos de persones amb condemnes fermes. En referència al recurs de la defensa de l'exvicepresident de congelar la suspensió, el Suprem no hi veu un dany irreparable, per la qual cosa ha decidit desestimar-lo. 

La impossibilitat d'atorgar-li immunitat

Es tracta, doncs, de la segona vegada que el Suprem resol en contra d'aturar la suspensió de Junqueras: el passat 9 de gener, l'alt tribunal va desestimar les mesures cautelaríssimes presentades per la defensa. El mateix dia, Marchena  va rebutjar alliberar-lo en resposta a la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) —que reconeixia la seva immunitat des que va ser escollit eurodiputat a les eleccions—, ja que no es podia aplicar perquè va tenir lloc durant la vista oral del judici que va concloure amb la condemna ferma. 

També et pot interessar...