El TS torna al jutjat la decisió sobre la candidatura europea de Puigdemont

Després de dues hores de reunió, l'Alt Tribunal ha decidit que no és competència seva prendre una decisió

El Suprem ha decidit tornar al jutjat de Madrid la decisió sobre la candidatura europea de Puigdemont
El Suprem ha decidit tornar al jutjat de Madrid la decisió sobre la candidatura europea de Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Suprem (TS) ha decidit tornar al jutjat contenciós-administratiu de Madrid la decisió sobre la candidatura europea de Lliures per Europa, encapçalada per Carles Puigdemont, Toní Comín i Clara Ponsatí. L'alt tribunal s'ha reunit avui de forma extraordinària per decidir el futur sobre la candidatura de l'expresident català, finalment s'ha declarat incompetent per prendre aquesta decisió i ha tornat la pilota al jutjat contenciós administratiu de Madrid. 

Ahir va ser aquest últim jutjat el que va decidir elevar el cas per «no entrar en contradiccions», però aquesta no ha estat la solució, ja que finalment la decisió torna en mans seves. Cal recordar que el Partit Popular i Ciutadans havien presentat una denúncia davant la Junta Electoral Central per tombar la candidatura de Carles Puigdemont a les eleccions europees. La Fiscalia Provincial de Madrid va desautoritzar divendres el veto de la Junta Electoral Central perquè entenia que es vulneraven «els seus drets fonamentals de sufragi passiu».

Puigdemont, Comín i Ponsatí
Puigdemont, Comín i Ponsatí han buscat substituts per les seves candidatures però esperen poder-se presentar, finalment, a les eleccions europees | CatalunyaDiari.cat

 

La JEC exclou Puigdemont, Ponsatí i Comín de les llistes per a les europees

La Junta Electoral Central (JEC) va decidir el passat dilluns 25 d'abril excloure Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín de les llistes per a les eleccionseuropees. El Partit Popular i Ciutadans van al·legant que la situació judicial dels tres els impedia participar en els comicis del 26-M, a part del fet que la seva residència actual ja no era a Espanya, fet indispensable segons la llei per presentar-se per aquest país als comicis europeus del 26 de maig.

Alhora, el passat dijous es va saber que el president català no podria viatjar al Canadà, on havia estat invitat per una entitat independentista, perquè el país nord-americà li ha denegat l'entrada al seu territori. Segons va explicar l'advocat Gonzalo Boye, ara el govern canadenc té a la seva disposició un total de 90 dies per comunicar els motius d'aquesta decisió.


Comentaris

envia el comentari