El Tribunal Suprem podria incloure a Anna Gabriel en les investigacions de l'1-O

També confia unir totes les causes dels implicats en el procés

Anna Gabriel, de la CUP, durant una seva intervenció al ple del Parlament.
Anna Gabriel podria ser investigada pel Suprem | CatalunyaDiari.cat

Des que van iniciar les investigacions als membres de la Mesa, als del Govern, a Jordi Cuixart i a Jordi Sànchez, molts valoraven que com era possible que ningú de la CUP hagués acabat malparat en el procés. Doncs bé, 'El Independiente' informa que aquesta situació pot canviar, si el Tribunal Suprem amplia la llista a altres sospitosos de participar en la independència, entre els quals es trobaria Anna Gabriel.

El jutge, Pablo Llarena, estaria valorant si incloure a la seva causa, on ja es troben Carme Forcadell, Lluís María Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet, tots ells en llibertat, després de pagar la fiança, altres responsables que tindrien relació amb els fets de l'1-O i la declaració unilateral d'independència.

D'aquesta manera, des de l'organisme jurídic es troben analitzant els indicis que han reunit durant les investigacions del procés, per identificar els motius que els permetin ampliar la seva llista d'acusats, on podria aparèixer com a principal responsable l'exportaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel.

A l'espera d'unir les causes

Abans d'això, el Tribunal Suprem ha de resoldre un primer tràmit que considera més prioritari. El jutge Llarena confia unificar la causa que instrueix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre els membres de la Mesa del Parlament i el doble procediment de l'Audiència Nacional contra Puigdemont i els consellers, així com a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i el major Josep Lluís Trapero.Per la seva part, Anna Gabriel, que ja no forma part de la Diputació Permanent del Parlament, no compta amb el seu aforament, motiu pel qual no és prioritari iniciar una investigació sobre ella. L'exdiputada podria ser considerada com una de les responsables indirectes principals, pel que es preveu que, d'ampliar-se la llista d'investigats per part del Tribunal Suprem, Gabriel sigui un dels noms que pugui aparèixer.


Comentaris

envia el comentari