El Tribunal Suprem rebutja l’entrega de Puigdemont només per malversació

Aquest matí la justícia alemanya ha decidit extradir l’expresident català per malversació, negant-ne així la rebel·lió i la sedició
Carles Puigdemont, després de sortir de la presó | CatalunyaDiari.cat

 

El Tribunal Suprem s’inclinaria per rebutjar l'entrega de Puigdemont, després que aquest matí la justícia alemanya hagi decidit extradir l’expresident català per malversació, negant-ne així la rebel·lió i la sedició.

 

Segons avança 'El Mundo', doncs, Llarena rebutjaria extradir-lo només pel delicte de malversació. El jutge instructor de la causa contra el procés, en aquest sentit, només donaria el seu vist-i-plau a l'entrega de l'expresident de la Generalitat en cas que la justícia alemanya l'imputés pels delictes de rebel·lió o sedició

Llarena diria 'no' a l'extradició de Puigdemont

La primera opció que contemplaria a hores d'ara el jutge del Tribunal Suprem, sempre segons relata 'El Mundo', seria la retirada directa de la euroordre sense comunicar-ho a la justícia alemanya.

 

El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

 

Una altra de les valoracions del magistrat instructor de la causa contra el procés seria la de portar l'assumpte davant del tribunal de Justícia de la UE, per consultar davant la UE si és correcte el veredicte emès per la justícia germànica. 

 

 

 

Puigdemont no podria ser extradit immediatament

Puigdemont, en aquest sentit i sempre segons la decisió de Llarena no correria el risc immediat de ser extradit a Espanya. Només en cas que aquest viatgés a altres països —com va ocórrer quan va ser detingut en entrar al país germànic el passat mes de febrer— es podria reactivar aquesta euroordre.

 

Manca, finalment, la remota possibilitat que Puigdemont tornés a l'estat espanyol. Seria en aquest cas quan les autoritats espanyoles tindrien via lliure per detenir-lo i jutjar-lo, posteriorment, per rebel·lió. 

 

Mentrestant, el mateix Puigdemont ha celebrat avui la decisió de la justícia germànica assegurant que «hem derrotat la principal mentida sostinguda per l'estat».