YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

El Tribunal Suprem rebaixa la inhabilitació d'Artur Mas

Ha estipulat una condemna d'any i mig, equiparant-la a la de Francesc Homs

Mas tindrà una inhabilitació d'any i mig
Mas tindrà una inhabilitació d'any i mig | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Suprem ha rebaixat la inhabilitació d'Artur Mas a un any i mig pels fets del 9-N. D'aquesta manera, la condemna queda equiparada a la que ja va imposar la sala segona del Tribunal Suprem a l'exconseller de presidència, Francesc Homs, per l'organització de la mateixa consulta participativa, que data de l'any 2014. Això vol dir que, oficialment, Mas pot tornar a ocupar qualsevol càrrec públic.

Però, tal com explica el mitjà 'ElMón.cat', l'òrgan de justícia no només ha rebaixat la condemna a Mas, sinó també a les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau. En el cas d'Ortega, la pena passa a ser d'1 any i nou mesos a només nou mesos, mentre que la condemna de Rigau passa d'1 any i sis mesos a tan sols sis mesos. Cal recordar que tots els implicats estaven acusats d'un delicte de desobediència i que la Fiscalia havia demanat que es mantinguéssin les condemnes originals. Ara, però, la condemna ja és ferma.

La decisió és el resultat dels recursos de Mas, Ortega i Rigau

Aquesta nova sentència és el resultat dels recursos interposats per l'expresident i les exconselleres contra el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per la desició que havia pres l'organisme d'inhabilitarlos durant 2 anys en el cas de Mas, i durant 1 any i nou mesos i 1 anys i sis mesos a Ortega i Rigau, respectivament. 

A més, l'alt tribunal també els va imposar multes de 36.000 euros a l'expresident, així com de 30.000 euros a Ortega i 24.000 a Rigau. Amb tot, cal recordar que el TSJC els va aboldre del delicte de prevariacació, del qual també havien estat acusats, a banda que l'acusació per malversació va decaure abans d'arribar al pleit, motiu pel qual no van arribar a ser jutjats per aquest delicte tampoc. 

El Suprem havia llargat 30 dies el termini per dictar sentència

Cal recordar que tant Mas com les exconselleres van escriure un text on explicaven que els ordinadors que suposadament es van adquirir pel 9-N encara es fan servir en centres educatius, de manera que abonar els diners de la seva butxaca suposaria «un enriquiment injust» per a la Generalitat. 

Un cop presentat el recurs per escrit, el Suprem va decidir donar-se 30 dies més per tal d'emetre una sentència definitiva, si bé és veritat que sembla que la iniciativa duta a terme per l'expresident i les exconselleres ha acabat esdevenint de gran utilitat. 


Comentaris

envia el comentari