Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra durant una sessió de control al Parlament (11.12.19)

El Tribunal Suprem confirma la retirada de l'escó del president Quim Torra

El president de la Generalitat havia presentat un recúrs contra la decisió de la JEC

El Tribunal Suprem (TS) rebutja suspendre l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar Quim Torra. El Suprem ho ha fet en contra del criteri de la fiscalia que volia que la inhabilitació quedés suspesa fins a conèixer la sentència ferma. El president de la Generalitat havia presentat un recurs contenciós-administratiu al TS per reclamar la decisió de retirar-li l’escó al Parlament, presa per la JEC a principis d’aquest mes de gener.

El Suprem ha rebutjat la mesura cautelar presentada per Torra

Segons ha avançat ‘ARA’, la decisió ha estat presa per la secció quarta de la Sala del Contenciós-Administratiu del TS i s’ha anul·lat l’escó de Torra, tot i que, ara per ara en teoria, la presidència de la Generalitat no es veuria afectada, ja que la JEC no va tocar aquest punt.

A més, tot i que és necessari ser diputar per poder ser president, perdre l’escó no obliga necessàriament al cessament com a president. No obstant això, la JEC va decidir per 7 vots a favor i 6 en contra inhabilitar Torra i, en el seu moment, van arribar a nomenar a Ferran Mascarell per ocupar el lloc de diputat de Torra,

Torra: «No ha canviat res i no ens farem enrere»

Per la seva part el president de la Generalitat, Quim Torra, considera que «no ha canviat res» després que el Tribunal Suprem hagi rebutjat les mesures cautelars contra la decisió «irregular» de la Junta Electoral central de retirar-li l'escó. En una compareixença des de Girona, Torra ha assegurat que no es farà enrere i ha refermat que és diputat del Parlament i president de la Generalitat. 

«Així ho va decidir la ciutadania de Catalunya», ha afegit. En aquest context ha recordat que el passat 4 de gener el Parlament el va ratificar com a president i que també ho va fer posteriorment la Mesa de la cambra catalana. El Suprem manté de moment la inhabilitació de Torra dictada per la JEC però encara no ha resolt sobre el fons de la qüestió i, per tant, no hi ha sentència ferma.

Tot plegat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) condemnés Torra a un any i mig d'inhabilitació per desobediència pel cas de la pancarta del Palau de la Generalitat.

També et pot interessar...