Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Suprem ordena el trasllat dels presos a Madrid a finals de gener

El president de la Sala Penal, Manuel Marchena, ha demanat al ministeri de l'Interior que prepari tots els tràmits, davant l'imminent inici del judici

El Tribunal Suprem vol traslladar els presos a Madrid a finals de gener
El Tribunal Suprem vol traslladar els presos a Madrid a finals de gener | cedida

 

El president de la Sala Penal del Tribunal Suprem, el magistrat Manuel Marchena, ha demanat al ministeri de l'Interior  que prepari els tràmits necessaris per traslladar els presos independentistes a Madrid  cap a finals de gener, davant l'imminent inici del judici oral. En un escrit enviat al ministeri, Marchena explica que la previsió és celebrar la vista oral la darrera setmana d'aquest mes, o principis de febrer, a l'espera de fixar una data concreta, després de rebre els corresponents escrits d'acusació. 

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

El Suprem demana respectar la dignitat i els drets dels presos

En aquest sentit, el Suprem demana a Fernando Grande-Marlaska que Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart siguin a Madrid abans de l'inici del judici, per assegurar la seva correcta celebració.

Carme Forcadell i Dolors Bassa seran traslladades a Madrid
Carme Forcadell i Dolors Bassa seran traslladades a Madrid | CatalunyaDiari.cat

 

Amb tot, Marchena no concreta els centres penitenciaris on seran traslladats, però  sí que demana que en tot moment es respectin la seva dignitat i els seus drets.  Sobre si el trasllat serà encarregat a la Guàrdia Civil o els Mossos d'Esquadra encara hi ha molts dubtes, però després de conèixer l'escrit del Suprem el conseller Miquel Buch ha confirmat que la policia catalana s'ha oferit per fer-ho. Ara, és el torn del ministeri de l'Interior acceptar o rebutjar l'oferta. 

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Quim Torra podria convocar eleccions després del judici

A principis de la passada tardor, el president Quim Torra ja va confirmar que l'actualitat política d'enguany estarà molt marcada pel judici  contra els líders del procés independentista. En diverses ocasions, el cap del Govern  va mostrar el seu rebuig a un procés judicial que considera injust, i va avisar que una sentència condemnatòria no ajudaria en res a solucionar el conflicte català. 

Segons han apuntat diversos mitjans aquests darrers dies, Torra ja té clar quin calendari seguirà, un cop hi hagi una sentència ferma. En primer lloc, el president intentaria novament investir Carles Puigdemont, una possibilitat que ha tornat a ser d'actualitat, i en cas que aquesta opció no tingués èxit, optaria per convocar eleccions.