Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats

Trifulga al Congrés dels Diputats per les fórmules d'acatament d'ERC i JxCat

VOX ha intentat impedir que se senti la promesa dels presos i diputats independentistes, i Rivera ha demanat sense èxit la paraula

Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats
Oriol Junqueras ha promès «des del compromís republicà, com a pres polític i per imperatiu legal» | CatalunyaDiari.cat

 

La presa de possessió dels 350 diputats del Congrés ha provocat la primera picabaralla a la Cambra Baixa.  La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha advertit prèviament als diputats que se cenyissin a la fórmula de jura o promesa, però tan  VOX com les forces independentistes i Podem han fet servir fórmules alternatives.

VOX ha provat d’impedir que se sentissin les promeses dels diputats independentistes picant quan prometien, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, s’ha aixecat per demanar la paraula, tot i que Batet li ha aclarit que no aturaria l’acte de promeses.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Oriol Junqueras ha promès «des del compromís republicà, com a pres polític i per imperatiu legal», i els diputats d’ERC han promès «per la llibertat dels presos i exiliades polítiques i per la república catalana, i per imperatiu legal». Sànchez, Rull, Turull i els de JxCAT «per imperatiu legal amb lleialtat al mandat democràtic de l'1 d'octubre i al poble de Catalunya». Els de Podem «pels drets socials», els de Bildu «fins a la creació de la república basca», i els de VOX «per Espanya».

Oriol Junqueras i Pedro Sánchez, al Congrés
Un dels moments més comentats ha estat quan Pedro Sánchez i Oriol Junqueras s'han donat la mà | La Sexta / El Rojo Vivo

La salutació entre Junqueras i Pedro Sánchez

És la imatge que tothom esperava. Pedro Sánchez i Oriol Junqueras s'han saludat al Congrés dels Diputats, tot i que la realització televisiva de la cambra ha preferit esquivar la imatge enfocant Albert Rivera. Junqueras, així mateix, també s'ha saludat amb Pablo Iglesias, amb qui ja es va veure a la presó de Lledoners per pactar els pressupostos espanyols. 

També ha saludat al president espanyol Josep Rull, que ha donat la mà a Carmen Calvo. Turull, en canvi, ha evitat passar per davant de Pedro Sánchez. Durant la primera votació, també s'han trobat de cara Jordi Sànchez i Pedro Sánchez, que s'han donat la mà i han parlat breument. El diputat de JxCat també ha fet dos petons a Margarita Robles.

També et pot interessar...