Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president dels Estats Units, Donald Trump, en una reunió a la Casa Blanca

Trump considera «molt estrany» que el seu lideratge hagi «desaparegut màgicament» en alguns estats

Biden supera el rècord d'Obama en vots populars

El president dels Estats Units, Donald Trump, en una reunió a la Casa Blanca
Donald Trump ha donat a conèixer la seva opinió sobre el recompte a través de Twitter | ACN

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a posar en dubte el recompte electoral després de constatar que el seu lideratge en alguns estats ha «desaparegut màgicament». Segons Trump, el recompte està sent «molt estrany». «La nit passada estava liderant, sovint de manera sòlid, en molts estats clau», apunta el president dels Estats Units en una piulada, «un per un han començat a desaparèixer màgicament», diu Trump, que torna a carregar contra el vot per correu i anticipat. «Com pot ser que cada cop que compten vots per correu siguin tan devastadors en el tant per cert i poder de destrucció?», ha afegit Trump en una segona piulada. 

Aquestes paraules de Trump arriben després que a primera hora d'aquest dimecres, amb el recompte encara en marxa, digués que havia guanyat les eleccions i anunciés la intenció d'impugnar-lo.

Trump segueix posant en dubte el recompte de vots en dues piulades on apunta que «estan treballant de valent per aconseguir que desapareguin 500.000 vots d'avantatge» a Pensilvània, Michigan i Wisconsin. A més, lamenta que els vots cap a Biden en aquests estats són «molt dolents per al país».

Trump exigirà un recompte a Wisconsin, on Biden hauria guanyat per uns 20.000 vots

L'equip del president Donald Trump avisa que exigirà un recompte dels vots a Wisconsin, on el demòcrata Joe Biden hauria guanyat per uns 20.000 vots. En cas que el resultat sigui molt ajustat, el cap de la campanya de Trump, Bill Stepien, ha dit que demanaran «immediatament» el recompte. Amb la victòria a Wisconsin, Biden mantindria vives les aspiracions per arribar a la Casa Blanca perquè només necessitaria sumar Nevada i Michigan, dos estats en què està liderant, per fer-se amb la presidència. Ara per ara, el camí a la Casa Blanca de Biden o Trump depèn de sis estats: Wisconsin, Nevada, Michigan, Pennsilvània, Geòrgia i Carolina del Nord. Biden lidera a Wisconsin, Nevada i Michigan i Trump a Pennsilvània, Geòrgia i Carolina del Nord. 

Segons el recompte d'AP, que dona Arizona a Biden, actualment el demòcrata té 238 vots electorals i Trump 213. Els candidats han d'arribar als 270 per fer-se amb la presidència, que es decidirà en el cinturó d'òxid, els estats industrials del nord-est, que tradicionalment eren demòcrates però que Trump va arrabassar a Hillary Clinton el 2016.

Biden supera el rècord d'Obama en vots populars

El candidat demòcrata, Joe Biden, ha superat el rècord en vots populars que l'expresident Barack Obama va aconseguir en les eleccions del 2008. A hores d'ara, Biden ja ha superat els 70 milions de suports populars, mentre que Obama en va tenir prop de 69,5 milions en els comicis en què es va imposar al republicà John McCain. La superació del rècord d'Obama en vots populars s'explica perquè es preveu una de les participacions més elevades de les darreres eleccions.