rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El Tribunal Superior reactivarà l'euroordre de detenció de Carles Puigdemont a l'abril

L'expresident de la Generalitat podria rebre la clatellada després de ser inhabilitat de la política
Carles Puigdemont en una roda de premsa a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont viurà els propers mesos immers en una cadena de despropòsits. Durant les «pròximes setmanes» aquest podria ser inhabilitat pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i, a més, en un parell de mesos el gironí veuria com es reactivaria l’ordre europea de detenció.

 

Segons reporta ‘La Vanguardia’, el TS treballa a marxes forçades en la instrucció del processament per delicte de «rebel·lió» contra els exmembres del govern, la mesa del Parlament i líders sobiranistes que resten a la presó com Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Llarena i l’abril

Són les dues claus del processament judicial. Després de desestimar l’activament de l’ordre en motiu del viatge fugaç de Puigdemont a Dinamarca, ara el jutge del TS descriurà amb exactitud els fets pels quals acusa Puigdemont i companyia.

 

D’altra banda, la resolució arribarà el proper mes d’abril amb tota probabilitat. De fet, el simple fet de reactivar el delicte de rebel·lió que citàvem abans, provoca un joc de casualitats que acabaria reactivant l’euroordre per al cap de llista de Junts per Catalunya.

 

Finalment, la darrera clatellada per al gironí seria la de la inhabilitació política. El jutge se cenyeix amb l’article 384, que permet instar a deixar la tasca política a aquells relacionats amb delictes de rebel·lió, entre altres causes de gravetat com el terrorisme.

 

Puigdemont, Junqueras, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

La justícia belga, darrera bala

És l’última oportunitat de Puigdemont. Si el Tribunal Suprem opta per requerir l’ordre europea de detenció per al gironí, la justícia belga sempre tindrà la darrera paraula a l’hora de donar validesa a l’argument judicial.

 

El mes d'abril serà, segons el mitjà citat, la clau per entendre el futur més immediat de Carles Puigdemont. En aquest sentit, després de l'ordre de processament, arribarà la fase intermèdia del procés. Arribarà el torn, doncs, de les acusacions i les defenses entorn del moment i condicions de l'acte de conclusió del sumari.  

 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris