rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada día al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

URGENT

🔴 Quim Torra crida l'independentisme a reprendre la «ruptura democràtica»

El TSJC desestima tancar cautelarment les delegacions de la Generalitat a Berlín, Londres i Ginebra

El tribunal rebutja la petició del govern espanyol «per extemporània»
El ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, durant l'atenció als mitjans al Parlament Europeu, a Brussel·les | Catalunya Diari

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la petició del govern espanyol de tancar cautelarment les delegacions de la Generalitat a Berlín, Londres i Ginebra. El Ministeri d'Exteriors va fer la petició a principis de juliol perquè considera que aquestes tres delegacions estan «al servei d'un projecte secessionista inconstitucional».

 

En una interlocutòria, el tribunal no ha entrat en el fons de la demanda i s'ha limitat a respondre la petició de mesures cautelars, que ha desestimat per «extemporànies». El TSJC recorda al govern espanyol que no va demanar cap mesura cautelar quan el setembre del 2018 va presentar un recurs contenciós contra el decret que restablia diverses delegacions, ni tampoc el gener del 2019 quan va formalitzar l'escrit de demanda.

 

La creació d'una estructura d'Estat

El Ministeri d'Assumptes Exteriors va fer aquesta petició al·legant que les oficines persegueixen «un fi institucional, com és la creació d'una estructura d'Estat, al servei d'un projecte de transició nacional de caràcter secessionista inconstitucional, amb un greu perjudici per la política exterior espanyola». I van defensar que l'activitat d'aquestes delegacions és «nociva» i té objectius «del procés secessionista a Catalunya».

 

La sol·licitud la va fer Borrell al·legant que la Generalitat «no li deixava una altra opció per a preservar el mandat legal que situa dins de la competència exclusiva de l'Estat la possibilitat d'establir mesures que regulin i coordinin les activitats amb projecció externa de les comunitats autònomes».

 

També et pot interessar...

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris